Star Wars: Μάθαμε πότε έρχεται η νέα τριλογία ταινιών

Τί ακολουθεί μετά το The Rise of Skywalker;
08 Μαΐου 2019 10:53
Star Wars: Μάθαμε πότε έρχεται η νέα τριλογία ταινιών

Ούτε λίγο ούτε πολύ όταν οι ιθύνοντες της Lucasfilm δήλωναν πώς το Star Wars franchise θα κάνει ένα διάλειμμα, μετά το Episode IX, το εννοούσαν. H Walt Disney Company ανακοίνωσε το πρόγραμμα κυκλοφοριών της μέχρι το 2027 και αυτό περιλαμβάνει την επιστροφή των Star Wars με μια νέα τριλογία. Ουσιαστικά, έτσι όπως θα είναι το πρόγραμμα τα sequels του Avatar θα πηγαίνουν εναλλάξ με τα νέα Star Wars. 

Η πρώτη νέα Star Wars ταινία, που για πρώτη φορά δεν θα συνδέεται με το Skywalker Saga, θα βγει στις αίθουσες το 2022, δηλαδή με διάστημα τρία χρόνια από το Episode 9. Στη συνέχεια θα βγει μια ακόμη το 2024 και η τρίτη το 2026, φυσικά όλες είναι τοποθετημένες για τον μήνα Δεκέμβριο. 

Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί για ποιες από τις δύο υπό ανάπτυξη τριλογίες πρόκειται, ωστόσο μία είναι δια χειρός του Rian Johnson, σκηνοθέτη του Star Wars: The Last Jedi, και η άλλη από τους δημιουργούς του τηλεοπτικού Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss.

Είναι γνωστό πώς το The Rise of Skywalker θα αποτελέσει την επική αυλαία στο έπος των Skywalkers που ξεκίνησε το 1977 με το "A New Hope", οπότε έπειτα ο καμβάς για την Lucasfilm είναι λευκός και κανείς δεν ξέρει που θα κατευθυνθεί. 

 

Ωστόσο, υπήρξαν πληροφορίες και φήμες που θέλουν τους Benioff/Weiss να εργάζονται σε μια τριλογία που θα λαμβάνει χώρα στην εποχή του Old Republic (βλ. Knights of the Old Republic), ενώ ο Johnson σε κάτι εντελώς νέο και φρέσκο για το σύμπαν. 

Το Star Wars: The Rise of Skywalker θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.