The Hateful Eight: Κυκλοφορεί ως μίνι σειρά στο Netflix με μοντάζ δια χειρός Tarantino

Μια πολύ σπέσιαλ έκδοση της ταινίας με έξτρα πλάνα
02 Μαΐου 2019 19:28
The Hateful Eight: Κυκλοφορεί ως μίνι σειρά στο Netflix με μοντάζ δια χειρός Tarantino

Έκπληκτοι οι χρήστες του Netflix ανακάλυψαν ότι στον κατάλογό του προστέθηκε η Extended Version του The Hateful Eight, με πάνω από 20 λεπτά έξτρα σκηνών . Αυτό που κέντρισε, όμως, το ενδιαφέρον ήταν ότι δεν κατηγοριοποιήθηκε ως ταινία αλλά ως μίνι σειρά και αυτό διότι η streaming υπηρεσία κατάφερε να πείσει τον Quentin Tarantino να την μοντάρει σε 4 επεισόδια των 50 λεπτών και να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό φορμάτ διάθεσης της ταινίας.

Ο Tarantino από την πλευρά του βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την περίπτωση αυτή και θέλησε να το δοκιμάσει. Μιλώντας στο /Film ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πώς έγινε αυτή η συνεργασία:

"Εγώ και ο συντάκτης μου, ο Fred Raskin, συναντηθήκαμε και στη συνέχεια δουλέψαμε σκληρά, επεξεργαστήκαμε την ταινία σε 50 λεπτά κομμάτια, και από εκεί βγάλαμε  πολύ εύκολα τέσσερα επεισόδια. Δεν κάναμε το μοντάζ από το μηδέν αλλά κάναμε αρκετή επανεπεξεργασία και παίζει διαφορετικά. Μερικές ακολουθίες είναι πιο παρόμοιες με άλλες σε σύγκριση με την ταινία, αλλά αφήνει διαφορετική αίσθηση. Μια διαφορετική αίσθηση που πραγματικά μου αρέσει πολύ. Και υπήρχε ήδη μια λογοτεχνική πτυχή στην ταινία, οπότε έχει σίγουρα  αυτήν την «κεφάλαια που ξεδιπλώνονται» ποιότητα.

Αξίζει όμως να το δουν ήδη όσοι την παρακολούθησαν; Μια από τις αλλαγές που έγιναν είναι πως μετά την ανατροπή που έχει το φιλμ, βλέπουμε τους χαρακτήρες να φτάνουν στο Minnies Haberdashery από την οπτική όσων βρισκόντουσαν στο κατάλυμα. Ο σκηνοθέτης του επερχόμενου Once Upon A Time in Hollywood” απαντάει:

Αν σας αρέσει η ταινία αυτή είναι όπως είναι και δούλεψα πολύ σκληρά σε αυτό. Έτσι, ακόμη και έρθει μια έκδοση που έχει περισσότερα πράγματα, αυτό δεν ακυρώνει την πρώτη έκδοση.  Η πρώτη έκδοση είναι αυτό που επιλέξαμε να είναι η ταινία. Τώρα όμως που το έχετε δει αυτό και σας αρέσει και θέλετε περισσότερα, τότε αυτή η έκδοση σας τα δίνει…και σας τα παρέχει σε ένα λιγάκι διαφορετικό φορμάτ.

Δυστυχώς, όμως η Extended Version του The Hateful Eight δεν είναι διαθέσιμη στον ελληνικό κατάλογο του Netflix, τουλάχιστον μέχρι την ώρα γραφής του παρόντος άρθρου.