Dune | Η πρώτη σκηνοθετική κλακέτα έπεσε από τον Denis Villenueve

Και η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξή του στο σινεμά άρχισε ήδη
19 Μαρτίου 2019 16:35
Dune | Η πρώτη σκηνοθετική κλακέτα έπεσε από τον Denis Villenueve

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι διαδικασίες παραγωγής του επερχόμενου δυσοίωνα φουτουριστικού φιλμ Dune ξεκίνησαν πριν από δυο μέρες, με τον Denis Villenueve (Blade Runner 2049, Arrival, Sicario, Incendies) να φιλοδοξεί να παραδώσει ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα εγχειρήματα της μεγάλης οθόνης.

Στην εν λόγω μυθοπλασία που εμπνέεται από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Frank Herbert αλλά και την αντίστοιχη ταινία του 1984, το σενάριο έχει επεξεργαστεί από κοινού ο Villeneuve μαζί με τον Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button) και τον Jon Spaihts (Passengers), με τον συγγραφέα των prequel βιβλίων της ανθολογίας αυτής, Kevin J. Anderson, να λειτουργεί ως σύμβουλος και μέλος της δημιουργικής ομάδας.

Φυσικά ένα πλήθος διάσημων ονομάτων της υποκριτικής έχουν επιστρατευτεί για τις ανάγκες του project. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Stellan Skarsgard (Mamma Mαia movies, Thor, Avengers: Age of Ultron) που θα ενσαρκώσει τον ‘κακό’ της ιστορίας. Ο Σουηδός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Βαρόνο ‘Harkonnen’, τον νέο κυβερνήτη του πλανήτη ‘Arrakis’, ο οποίος πρόδωσε τον παλιό άρχοντα του τόπου για να ανέβει εκείνος στην εξουσία. Ο Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird) μας συστήνεται εδώ σε νεαρή ηλικία ως ο ‘Paul Atreides’, γιος του πρώην αυτοκράτορα που θα συγκεντρώσει γύρω του όλες τις νομαδικές φυλές της γενέτειράς του για να πολεμήσουν ενωμένοι ενάντια στον τυραννικό ‘Harkonnen’.

Στο reboot αυτό συμμετέχουν επιπλέον ο Dave Bautista (Avengers: Infinity War, Guardians of the Galaxy movies) ως ο “Beast” Rabban, δηλαδή ο σαδιστής ανιψιός και έμπιστος του σφετεριστή που πήρε το στέμμα, αλλά και η Rebecca Ferguson (The Girl on the Train, Mission: Impossible films) ως η ‘Λαίδη Jessica’, μητέρα του ‘Paul’.

Το cast συμπληρώνουν οι: Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, και ο Jason Momoa, ενώ έχουν προταθεί ως φρέσκιες προσθήκες οι Javier Bardem και Chang Chen (The Grandmaster).

Οι τοποθεσίες γυρισμάτων που επελέγησαν, όπως υπογραμμίζεται και μέσω του Collider, περιλαμβάνουν περιοχές στην Βουδαπέστη, την Ουγγαρία και την Ιορδανία. Την καλλιτεχνική διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Greig Fraser (Rogue One, Vice), και το ενδυματολογικό σχεδιασμό η Jacqueline West (The Revenant) μαζί με τον Bob Morgan.

Ο ασυναγώνιστος συνθέτης Hans Zimmer θα επιμεληθεί τις μελωδίες του soundtrack, προχωρώντας στην δεύτερη συνεργασία του με τον Villeneuve έπειτα και από την μουσική επένδυση του Blade Runner 2049.

Το Dune αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις αμερικανικές αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου του 2020.