Ο Alejandro G. Iñárritu αναλαμβάνει ως Πρόεδρος της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μεξικανός σκηνοθέτης θα ηγηθεί της 72ης διοργάνωσης
27 Φεβρουαρίου 2019 20:36
Ο Alejandro G. Iñárritu αναλαμβάνει ως Πρόεδρος της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο νικητής του Χρυσού Αγαλματιδίου, Alejandro G. Iñárritu (The Revenant, Birdman) θα είναι ο πρώτος Μεξικανός καλλιτέχνης που θα επωμιστεί καθήκοντα Προέδρου στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου του 2019.

Ο Iñárritu έχει μακρόχρονη σχέση όσον αφορά τον παραπάνω κινηματογραφικό θεσμό η οποία ξεκίνησε από το 2000 με το πρώτο του φιλμ, το Amores Perros, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την πιο πρόσφατη εικονικής πραγματικότητας ταινία του, Carne y Arena που εντυπωσίασε όχι μόνον εκεί αλλά διακρίθηκε και με ειδικό βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά πέντε Όσκαρ, ο παραπάνω δημιουργός εξακολουθεί να παραδίδει αξιοζήλευτα δείγματα δουλειάς στον χώρο της 7ης Τέχνης, μεταξύ των οποίων επίσης το Babel και το Biutiful.

Φέτος, λοιπόν, έχει επιφορτιστεί να απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα στους διαγωνιζόμενους που θα κατακτήσουν τον τίτλο του νικητή. Όταν γνωστοποιήθηκε η εν λόγω ανακοίνωση, ο Iñárritu εξέφρασε την χαρά του πάνω στο όλο γεγονός με τα εξής λόγια:

«Το Φεστιβάλ των Καννών υπήρξε σημαντικό από την αρχή της καριέρας μου. Αισθάνομαι σεβασμό και με συναρπάζει το να επιστρέψω φέτος με την τεράστια τιμή να προεδρεύω της κριτικής επιτροπής. Το σινεμά ρέει μέσα από τις φλέβες του πλανήτη και αυτό το φεστιβάλ είναι η καρδιά του. Εμείς στην επιτροπή θα έχουμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε την νέα εξαιρετική δουλειά συναδέλφων δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο. Είναι μία πραγματική απόλαυση και ευθύνη την οποία θα αναλάβουμε με πάθος και αφοσίωση».