Candyman | Ο Yahya Abdul-Mateen II θα πρωταγωνιστήσει στην αναβίωση ενός τρομακτικού μύθου

Με τον σταρ του ‘Aquaman’ να δίνει τα χέρια με τον Jordan Peele ως εξωτερικό παραγωγό
27 Φεβρουαρίου 2019 20:19
Candyman | Ο Yahya Abdul-Mateen II θα πρωταγωνιστήσει στην αναβίωση ενός τρομακτικού μύθου

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, The Get Down) θα ερμηνεύσει κεντρικό ρόλο στην επερχόμενη πιο ανανεωμένη εκδοχή του θρίλερ Candyman.

Μάλιστα εν προκειμένω, ο βραβευμένος από την Ακαδημία, Jordan Peele (Get Out) θα συντονίζει την εξωτερική παραγωγή συνεργαζόμενος με τον Win Rosenfield σε ανάλογο πόστο. Η Nia DaCosta θα επιμεληθεί την σκηνοθεσία με τέτοιον τρόπο ώστε να προκύψει ένας «πνευματικός συνεχιστής» στο ήδη υπάρχον κινηματογραφικό franchise φέρνοντάς το πλέον στον 21ο αιώνα.

Το project θα βασιστεί στο διήγημα “The Forbidden” της λογοτεχνικής σειράς “Books of Blood” του Clive Barker, έτσι όπως αναπτύχθηκε από το πρώτο και τα άλλα δύο φιλμ που ακολούθησαν όπου ο Tony Todd μας είχε συστηθεί τότε ως κυρίαρχη μορφή του cast, υποδυόμενος ένα εκδικητικό πνεύμα με έναν γάντζο αντί για χέρι. Την οντότητα αυτήν μπορούσε να την καλέσει κάποιος λέγοντας πέντε φορές το όνομά της μπροστά σε έναν καθρέφτη. Πέρα από τα έντονα στοιχεία από αστικούς θρύλους που ανιχνεύονται στην όλη ανθολογία, ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι συγκεκριμένες περιγραφές για την προέλευση του ‘Candyman’.

Οι ρίζες για την γέννηση της προαναφερθείσας φιγούρας σχετίζονται με το παρελθόν ενός έγχρωμου δούλου που χάρη στην επιδεξιότητά του κατάφερε να ανέλθει σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα την μετεμφυλιακή περίοδο στην Αμερική. Ωστόσο, όταν ερωτεύεται μία λευκή γυναίκα και αποκτά παιδί μαζί της, εξαιτίας των ισχυρών ρατσιστικών αντιλήψεων της περιόδου, του επιτίθενται και του κόβουν το χέρι με το οποίο ζωγραφίζει. Ύστερα το αντικαθιστούν με έναν γάντζο, τον περιχύνουν με μέλι έτσι ώστε να πεθάνει από πολλαπλά τσιμπήματα από μέλισσες. Έπειτα καίνε το άψυχο σώμα του και σκορπούν τις στάχτες του ολόγυρα.

Στόχος των συντελεστών του νέου αυτού εγχειρήματος της MGM είναι να τοποθετήσουν την πλοκή στο Σικάγο του σήμερα και ειδικότερα στην γειτονιά όπου τέλη του 19ου αιώνα υποτίθεται ότι χάθηκαν στον αέρα τα απομεινάρια του ‘Candyman’, αλλά η άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή τώρα πια έχει εξωραϊστεί. Εκεί μία νεαρή φοιτήτρια που ετοιμάζεται να αποφοιτήσει ολοκληρώνοντας την πτυχιακή της εργασία πάνω σε λαϊκές αφηγήσεις που μελετά, θα πληροφορηθεί για την δοξασία του ‘Candyman’ και αμφισβητώντας την θα πειραματιστεί να τον καλέσει…

Το Candyman αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου του 2020, με τα γυρίσματά του να ξεκινούν φέτος την άνοιξη.