Oscars 2019: Η κυριαρχία των Μεξικανών σκηνοθετών τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται

Ο νόμος των Cuaron, Del Toro, Inarritu
26 Φεβρουαρίου 2019 14:20
Oscars 2019: Η κυριαρχία των Μεξικανών σκηνοθετών τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται

Τα φετινά βραβεία Oscars έμειναν στην ιστορία για αρκετούς λόγους αλλά ένας από τους σημαντικότερους ήταν η τρίτη σερί νίκη του Alfonso Cuaron με το Roma. Ο μεξικανός σκηνοθέτης απέσπασε δύο Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας και Σκηνοθεσίας, όντας ο πρώτος σκηνοθέτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο για δική του ταινιά. 

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη απλό ρεκόρ αφού έρχεται να προστεθεί στις κατακτήσεις του Guillermo Del Toro με το Shape of Water το 2018 αλλά και του Alejandro González Iñárritu με τα Birdman το 2014 και The Revenant το 2015.

Οι μεξικανοί σκηνοθέτες, λοιπόν, ενισχύουν την κυριαρχία τους καθώς στα τελευταία έξι Oscars έχουν κερδίσει πέντε φορές το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, με την εξαίρεση να είναι ο Γαλλοαμερικανός Damien Chazelle του La La Land το 2016.  

Μάλιστα, ο Barry Jenkins των Moonlight και If Beale Street Could Talk εκδήλωσε το θαυμασμό του για αυτό το κατόρθωμα στο Twitter:

Ουάοου, φανταστείτε εάν μέσα σε πέντε χρόνια, εσύ και άλλοι δυο κολλητοί σου...κέρδιζαν μαζί το ΠΙΟ πολύτιμο βραβείο της τέχνης που αγαπάς και έχεις αφοσιώσει τη ζωή σου σε αυτή. Κάτι σαν...παράδεισος. 

Οι τρεις φίλοι που χαϊδευτικά το Χόλιγουντ τους αποκαλεί "Three Amigos" ξεκίνησαν αυτό το ρεκόρ το 2014 με το Gravity του Alfonso Cuaron και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.