Oscars 2019 | Η ιστορία του ‘Green Book’ έδρεψε δάφνες και για Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο

Ενώ η μυθοπλασία του ‘BlacKkKlansman’ διέπρεψε στην Κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου
25 Φεβρουαρίου 2019 10:14
Oscars 2019 | Η ιστορία του ‘Green Book’ έδρεψε δάφνες και για Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο

Το Green Book του Peter Farrelly στην χθεσινή τελετή των Όσκαρ ξεχώρισε ως ένα από τα νικητήρια φαβορί της βραδιάς, μετρώντας συνολικά 3 Χρυσά Αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων και αυτό του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, με τα κείμενα της εν λόγω δουλειάς να έχουν επιμεληθεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τους Nick Vallelonga και Brian Currie.

Στην ίδια Κατηγορία διαγωνίστηκαν επίσης οι Deborah Davis και Tony McNamara για το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου, ο Paul Schrader για το First Reformed, ο Alfonso Cuarón για το Roma και ο Adam McKay για το Vice.

Όσον αφορά το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου, αυτό απονεμήθηκε στο επιτυχημένο και ωμά καυστικό αστυνομικό δράμα BlacKkKlansman τους διαλόγους του οποίου επεξεργάστηκαν οι Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott και ο Spike Lee προσαρμόζοντας κατάλληλα την πλοκή στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ron Stallworth.

Εν προκειμένω, συνυποψήφιοι ήταν και το σκηνοθετικό δίδυμο Joel Coen και Ethan Coen για την ιδιότυπη western περιπέτεια The Ballad of Buster Scruggs, οι Nicole Holofcener και Jeff Whitty  για το βιογραφικό φιλμ Can You Ever Forgive Me? που εμπνέεται από το ανάλογο βιβλίο της Lee Israel, ο Barry Jenkins για το κοινωνικορομαντικό δράμα If Beale Street Could Talk που βασίζεται στο λογοτεχνικό έργο του James Baldwin, και τέλος οι Eric Roth, Will Fetters και Bradley Cooper για το A Star Is Born που στηρίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1937 και σε αφηγηματικές γραμμές των αντίστοιχων μιούζικαλ του Moss Hart (1954) και των Joan Didion, John Gregory Dunne και Frank Pierson (1976).