Η Ακαδημία ανακαλεί: Όλα τα βραβεία Oscars θα απονεμηθούν στη ζωντανή μετάδοση

Δέχθηκε σφοδρά πυρά από τα μέλη της και το Χόλιγουντ
16 Φεβρουαρίου 2019 15:04
Η Ακαδημία ανακαλεί: Όλα τα βραβεία Oscars θα απονεμηθούν στη ζωντανή μετάδοση

Η απόφαση της Ακαδημίας να αφαιρέσει τέσσερις κατηγορίες από την ζωντανή μετάδοση της 91ης Τελετής Απονομής των Oscars και να απονεμηθούν στα διαλείμματα προκάλεσε σάλο στα μέλη της και το Χόλιγουντ. Διάσημοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μοντέρ, κινηματογραφιστές και παραγωγοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, όπως ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του Roma, Alfonso Cuaron που είπε με σαρκαστική διάθεση:

Στην ιστορία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, έχουν υπάρξει αριστουργήματα χωρίς ήχο, χωρίς χρώμα, χωρίς ιστορία, χωρίς ηθοποιούς και χωρίς μουσική. Καμία ταινία δεν υπήρξε χωρίς την ΚΙΝΗΜΑΤΟγράφηση και το μοντάζ.

Ο περσινός μεγάλος νικητής των Οσκαρς με το "Σχήμα του Νερού" και φίλος του Cuaron, Guillermo Del Toro, εξέφρασε και αυτός την δυσαρέσκειά του για τα "ad awards":

"Η Κινηματογράφηση και το Μοντάζ βρίσκονται στην καρδιά της τέχνης μας. Δεν έχουν κληρονομηθεί από μια θεατρική ή λογοτεχνική παράδοση: είναι ο κινηματογράφος ο ίδιος."

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής των Gravity, Birdman και The Revenant, Emmanuel Lubezki, έγραψε στο Instagram του: "Η κινηματογράφηση και το μοντάζ είναι πιθανότατα τα στοιχειακά σωματίδια, οι αρχέγονες συνιστώσες του σινεμά."

Όπως γίνεται αντιληπτό οι αντιδράσεις εκατοντάδων ακόμη διασημοτήτων ήταν σφοδρότατες στην ασεβής απόφαση της Ακαδημίας προς αυτές τις τέχνες του κινηματογράφου που τελικά...ανακαλέστηκε. 

Ερχόμενη αντιμέτωπη με τεράστιες πιέσεις από όλες τις πλευρές, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστούν και τα 24 Βραβεία Όσκαρ στην απονομή κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης στις 24 Φεβρουαρίου. Επομένως, οι απονομές των βραβείων Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και Καλύτερου Μακιγιάζ, που είχαν κοπεί μέχρι πρότινος, τελικά θα μεταδοθούν κανονικά ως συνήθως. 

Την ανάκληση της απόφασης χαιρέτησε η Αμερικανική Κοινότητα Κινηματογραφιστών, με τον πρόεδρό της, Kees van Oostrum, να γράφει επιστολή "ευχαριστώντας με περηφάνεια και σεβασμό", ενώ ανέφερε κιόλας πως "μας ήταν ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις ότι η αρχική απόφαση ήταν δύσκολή, κάνοντας την τωρινή ακόμη πιο γενναία."

Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν, καθώς τα Oscars 2019 θα μεταδοθούν με όλα τα βραβεία εντός της ζωντανής μετάδοσης. Πλέον, αναμένουμε τη λαμπερότερη βραδιά του σινεμά και να μείνετε συντονισμένοι εδώ για όλες τις εξελίξεις. 

Tags: