El Chicano (αφίσα) | Ένας διαφορετικός εκδικητής γεννιέται

Από την πένα του σεναριογράφου Joe Carnahan και τον κινηματογραφικό φακό του Ben Hernandez
08 Φεβρουαρίου 2019 23:13
El Chicano (αφίσα) | Ένας διαφορετικός εκδικητής γεννιέται

Κυκλοφόρησε η αφίσα του επερχόμενου θρίλερ εκδίκησης El Chicano που σκηνοθετεί ο Ben Hernandez Bray ενώ έχει επιμεληθεί από κοινού και το σενάριο του έργου μαζί με τον Joe Carnahan (The Grey).

Το φιλμ εστιάζει σε δύο δίδυμα αδέρφια, τους ‘Diego’ και ‘Pedro’ οι οποίοι ακολουθούν εκ διά μέτρου αντίθετες διαδρομές στην ζωή τους, με τον πρώτο να γίνεται αστυνομικός και τον δεύτερο να επιλέγει εντελώς διαφορετικό μονοπάτι, αυτό του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, όταν αποκαλύπτονται στοιχεία που συνδέουν τον θάνατο του ‘Pedro’ με μία υπόθεση που έχει αναλάβει ο ‘Diego’, ένας αινιγματικός τιμωρός αναγεννιέται από τις στάχτες των παιδικών τους χρόνων, ο “El Chicano”.

Ο Carnahan σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο project:

«Ο κολλητός μου φίλος και πρώην κασκαντέρ, Ben Hernandez Bray μιλούσε για το ‘El Chicano’ πάνω από δέκα χρόνια και έχοντας χάσει τον δικό του αδερφό από την βία των συμμοριών, υπήρχε πραγματικό αναφερόμενο στην ιστορία. Ο Ben ανέκαθεν έλεγε ως Λατίνος ότι ποτέ του δεν ταυτίστηκε με τον ‘Batman’, ή “έναν λευκό εκατομμυριούχο που δρούσε έξω από την σπηλιά του”. Δούλευα πάνω στο ‘Bad Boys For Life’ και μπούχτισα κάπως με αυτήν την διαδικασία.

Έχοντας πίστη στον φίλο μου και στην ιστορία που ήθελε να αφηγηθεί, καταπιάστηκα με το ‘El Chicano’ και τώρα πια, δύο χρόνια αργότερα, με λίγα χρήματα, να ‘μαστε με αυτήν την φανταστική ταινία, ανοίγοντας την αυλαία μέσα στο Σαββατοκύριακο των εορτασμών του Cinco De Mayo, αμέσως μετά το ‘The Avengers: Endgame’. Νομίζω αυτήν η ημερομηνία, στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού απηχεί το πόσο καλή είναι η ταινία και πόσο πολύ εμπιστοσύνη έχει ο Tom Ortenberg και όλοι στο Briarcliff όσον αφορά το ‘El Chicano’».

Πρωταγωνιστούν οι: Raul Castillo, George Lopez, Aimee Garcia, Marlene Forte, Marco Rodriguez, και ο Jose Pablo Cantillo.

Η πρεμιέρα του El Chicano έχει δρομολογηθεί για τις Η.Π.Α. στις 3 Μαΐου του 2019.