Ο Paul Greengrass είναι σε συζητήσεις να σκηνοθετήσει το ‘News of the World’

Για το οποίο σκέφτεται να ξανασυνεργαστεί με τον Tom Hanks έπειτα από το ‘Captain Phillips’
07 Φεβρουαρίου 2019 20:09
Ο Paul Greengrass είναι σε συζητήσεις να σκηνοθετήσει το ‘News of the World’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Movie Fone, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Paul Greengrass (22 July) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να αναλάβει ως δημιουργός στην κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου News of the Worldτης Paulette Jiles.

Εάν όντως επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο θα έχουμε μία σημαντική επανένωση μιας και ο επαγγελματικός δρόμος του Greengrass έπειτα και από το Captain Phillips του 2013 θα διασταυρωθεί για ακόμη μία φορά με εκείνον του Tom Hanks ο οποίος και θα πρωταγωνιστήσει στο έργο. Την προσαρμογή του σεναρίου θα επιμεληθεί ο Luke Davies (Lion).

Στην μεταφορά του News of the World της Paulette Jilesστην μεγάλη οθόνη ο διάσημος ηθοποιός θα υποδυθεί συγκεκριμένα έναν χήρο βετεράνο σε μία εποχή που η Αμερική σπαράσσεται από τον Εμφύλιο. Το  1870 λοιπόν, ο βετεράνος αυτός αξιωματικός εν ονόματι ‘Jefferson Kyle Kidd’ ταξιδεύει από πόλη σε πόλη διαβάζοντας τα νέα από το μέτωπο σε αναλφάβητους ανθρώπους επαρχιακών περιοχών των Η.Π.Α.

Ωστόσο την γνώριμη ρουτίνα του έρχεται να διακόψει μία αποστολή που θα του ανατεθεί, όταν του προσφέρουν την παχυλή αμοιβή 50 χρυσών νομισμάτων για να ξεκινήσει μία διαδρομή 400 μιλίων, από το Texas προς το San Antonio. Πρέπει να μεταφέρει στους πλησιέστερους συγγενείς της την ‘Johanna’, ένα δεκάχρονο ορφανό κορίτσι που είχε απαχθεί πριν από τέσσερα χρόνια από μέλη της ινδιάνικης φυλής Kiowa που σε μία από τις επιδρομές τους σκότωσαν την οικογένεια της μικρής την οποία και αργότερα ανέθρεψαν ως δική τους. Μία δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο απίθανο αυτό δίδυμο καθώς ξεπροβάλλουν στο διάβα τους επικίνδυνες δοκιμασίες και απρόσιτες περιοχές.