The Boy Who Harnessed The Wind trailer | Ο Chiwetel Ejiofor επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο

Και μας παρουσιάζει μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα
28 Ιανουαρίου 2019 22:24
The Boy Who Harnessed The Wind trailer | Ο Chiwetel Ejiofor επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο

Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το βιογραφικό δράμα The Boy Who Harnessed The Wind με το οποίο ο πρωταγωνιστής του Come Sunday και του 12 Years a Slave, Chiwetel Ejiofor παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως δημιουργός.

Ο Ejiofor εν προκειμένω διασκευάζει το ομώνυμο best seller μυθιστόρημα των William Kamkwamba και Bryan Mealer. Το φιλμ αυτό ουσιαστικά μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ζωή του Kamkwamba στο Malawi της Ανατολικής Αφρικής και την σκληρή του προσπάθεια να σώσει το χωριό της οικογένειάς του.

Η υπόθεση του έργου εστιάζει στον τότε δεκατριάχρονο William Kamkwamba τον οποίο υποδύεται ο νεαρός Maxwell Simba. Το αγόρι αποβάλλεται από το σχολείο που τόσο αγαπάει επειδή οι δικοί του αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο ύψος των διδάκτρων. Μπαίνοντας κρυφά στην σχολική βιβλιοθήκη, ανακαλύπτει έναν τρόπο να χτίσει έναν ανεμόμυλο από τα απομεινάρια του ποδηλάτου του πατέρα του, Trywell (Chiwetel Ejiofor), και να βγάλει την κοινότητά τους από το τεράστιο αδιέξοδο της ανέχειας και του λιμού.

Στην ταινία αυτήν αναβιώνει το συγκλονιστικό και συναισθηματικό ταξίδι εμπειριών ενός παιδιού που με κουράγιο, δημιουργικότητα και ευστροφία μπόρεσε να βρει έμπνευση μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίσταση με κινητήρια δύναμη την θέλησή του να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Aïssa Maïga, Lily Banda, Lemogang Tsipa, Philbert Falakeza, και Noma Dumezweni.

Το The Boy Who Harnessed The Wind προβλήθηκε φέτος στις 25 Ιανουαρίου στο Sundance Film Festival, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία ευρύτερης διανομής του. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: