Tα γυρίσματα από το sequel του “Επικίνδυνες Υποσχέσεις” ξεκινούν μέσα στο 2019

Κάτι τέτοιο εκτιμά ο Steven Knight
15 Ιανουαρίου 2019 16:51
Tα γυρίσματα από το sequel του “Επικίνδυνες Υποσχέσεις” ξεκινούν μέσα στο 2019

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι o πολλά υποσχόμενος κινηματογραφικός διάδοχος του Επικίνδυνες Υποσχέσεις (2007) του David Cronenberg, πιθανόν να αρχίσει τις διαδικασίες παραγωγής μέσα στο 2019.

Εν όψει της συνέντευξής του στο Collider για το Serenity, ο Steven Knight (The Girl In the Spider’s Web, Peaky Blinders, Taboo) που υπογράφει το σενάριο για το παραπάνω sequel εξέφρασε σαν ενδεχόμενο ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα αρχίσουν από φέτος:

«Το να βρεις την ιδέα είναι όπως το ψάρεμα, σαν να αφήνεις το δόλωμα εκεί έξω για λίγο. Το πράγμα πέρασε από μεταβολές με την έννοια του, πώς έπεται κανείς μετά τον Viggo; Έχουμε περάσει από αυτό και έχουμε προχωρήσει. Τώρα είμαστε σε θέση όπου θα πω “προσέξτε αυτό το διάστημα”, είμαστε κοντά στην έναρξη της παραγωγής».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε με αινιγματικό τρόπο ο Knight, θα παρατηρήσουμε ορισμένες σημαντικές αλλαγές που θα ξεχωρίσουν την ταινία από την προηγούμενη. Ο υποψήφιος για Όσκαρ στον τότε ρόλο του ως μαφιόζος, Viggo Mortensen, δεν θα ξαναγυρίσει ως μέλος του cast, ούτε η Naomi Watts και ο Vincent Cassel. Επιπρόσθετα ούτε ο Cronenberg θα επιστρέψει.

Οι συντελεστές του φρέσκου project αναζητούν έναν νέο πρωταγωνιστή, έχοντας κιόλας επιστρατεύσει ως σκηνοθέτη τον William Oldroyd (Lady Macbeth). Το αστυνομικό δράμα που ετοιμάζεται φέρει τον προσωρινό τίτλο Body Cross και όπως έχει γνωστοποιηθεί θα πραγματεύεται την ιστορία δύο αδερφών που έχουν μεταναστεύσει στο Λονδίνο. Την εμφάνισή του κάνει και ένας Ρώσος πράκτορας που γίνεται έμπιστος ενός τρανού αφεντικού του υποκόσμου στο Λονδίνο και σύντομα του ζητείται να δολοφονήσει έναν από τους συμπατριώτες του.

Ο Knight διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι η μυθοπλασία αυτή θα αναφερθεί και στους τριγμούς του σύγχρονου πολιτικού τοπίου:

«Το σενάριο άλλαξε λιγάκι. Και αυτό έγινε πολύ πρόσφατα ως αποτέλεσμα των γεγονότων που σημειώνονται στον κόσμο. Η επικαιρότητα στις σχέσεις της Ρωσίας. Το έχω προσαρμόσει έτσι ώστε να αντανακλά πρόσφατα συμβάντα».

Για το εγχείρημα αυτό της Focus Features, που εμπλουτίζει το γκανγκστερικό σύμπαν του Επικίνδυνες Υποσχέσεις, καθήκοντα παραγωγού επωμίζεται ο Paul Webster (Pride and Prejudice, Atonement, Anna Karenina) για λογαριασμό της Shoebox Films.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία πρεμιέρας για το Eastern Promises 2.