Lords of Chaos | Ο “Euronymous” των ‘Mayhem’ ζωντανεύει στο πρόσωπο του Rory Culkin

Και μαζί του αναβιώνει και η νορβηγική black metal σκηνή του ’80
21 Δεκεμβρίου 2018 06:56
Lords of Chaos | Ο “Euronymous” των ‘Mayhem’ ζωντανεύει στο πρόσωπο του Rory Culkin

Κυκλοφόρησε η αφίσα για το επερχόμενο μουσικό δράμα Lords of Chaos του Jonas Åkerlund το οποίο εμπνέεται από την black metal καλλιτεχνική σκηνή του Oslo του ’80, αποτυπώνοντας πολύ παραστατικά στο πανί της μεγάλης οθόνης το ρεύμα που επικρατούσε τότε στο εν λόγω είδος.

Η ταινία έκανε πέρυσι ένα πέρασμα και από το Sundance Film Festival. Το σενάριό της έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Åkerlund μαζί και με τον Dennis Magnusson. Πρόκειται ουσιαστικά για την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου των Michael Moynihan και Didrik Søderlind που πραγματεύεται την γέννηση της νορβηγικής black metal μπάντας ‘Mayhem’ η οποία συνδέθηκε με κατηγορίες για βανδαλισμό και εμπρησμό εκκλησιών ενώ απασχόλησε αρκετά και τον Τύπο όσον αφορά την σχέση της με την υπόθεση αυτοκτονίας του τραγουδιστή Per Yngve Ohlin (“Dead”) το 1991 και με την δολοφονία του κιθαρίστα Øystein Aarseth (“Euronymous”) το 1993.

Ο Rory Culkin πρωταγωνιστεί εν προκειμένω ως ο “Euronymous”, ο οποίος είχε βρει την απόλυτη ταύτιση με τον Varg (Emory Cohen), έναν νεαρό με ιδιαίτερη ροπή προς την βία. Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Jack Kilmer, Valter Skarsgård, Anthony De La Torre, Wilson Gonzalez, Sam Coleman, Jonathan Barnwell και η Sky Ferreira.

Το φιλμ αποτελεί μία συμπαραγωγή των VICE Studios, 20th Century Fox, Scott Free Productions και της Insurgent Media.

Το Lords of Chaos αναμένεται να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. από την Gunpowder & Sky στις 8 Φεβρουαρίου του 2019, ενώ θα βγει και σε υπηρεσία VOD από τις 22 Φεβρουαρίου του 2019. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την σχετική αφίσα.