Mortal Engines: Ντεμπούτο με το αριστερό για τη νέα ταινία του Peter Jackson

Απογοητευτικό το άνοιγμα του στο box office
17 Δεκεμβρίου 2018 11:15
Mortal Engines: Ντεμπούτο με το αριστερό για τη νέα ταινία του Peter Jackson

Η νέα ταινία του Peter Jackson, ονόματι Mortal Engines έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ -στην χώρα μας προβάλλεται από τις 6 Δεκεμβρίου- και το ντεμπούτο της ήταν άκρως απογοητευτικό δεδομένου του budget και των ονομάτων που εμπλέκονται στο project. Σύμφωνα με το Box Office Mojo, το Mortal Engines συγκέντρωσε μόλις $7.5 εκατομμύρια τις πρώτες τρεις μέρες προβολής του, μένοντας στην 5η θέση. 

Ούτε το Wreck-It Ralph που παίζει εδώ και μερικές εβδομάδες δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, πόσο μάλλον την ταινία που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και των κριτικών, το Spider-Man: Into the Spider-Verse, του οποίου οι κριτικές μέχρι στιγμής αγγίζουν το 100%. Φαίνεται πως οι προοπτικές για κάποιο sequel της σειράς εξανεμίζονται ήδη, καθώς ούτε το κοινό αλλά ούτε και οι κριτικοί ανταποκρίθηκαν θερμά στο φιλμ παραγωγής του Peter Jackson και σε σκηνοθεσία του Christian Rivers. Να αναφέρουμε επίσης, πως η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων φαντασίας του Philip Reeves.

Μέχρι στιγμής παγκοσμίως το Mortal Engines απέφερε περί τα $42.3 εκατομμύρια στο box office ενώ το budget του φτάνει $100 εκατομμύρια και είναι πιθανό να μην βγάλει καν τα κόστη του.