Ο David Lowery θα σκηνοθετήσει το Green Knight της A24

Ο δημιουργός του ‘A Ghost Story’ θα ζωντανέψει μία ιστορία φαντασίας από τον Μεσαίωνα
09 Νοεμβρίου 2018 08:05
Ο David Lowery θα σκηνοθετήσει το Green Knight της A24

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο David Lowery (A Ghost Story, Ain’t Them Bodies Saints, Pete’s Dragon) θα συνεργαστεί και πάλι με την εταιρεία παραγωγής A24 Films, αυτή τη φορά για το μεσαιωνικό δράμα φαντασίας Green Knight, εμπνεόμενος από την κλασική μυθοπλασία “Sir Gawain and the Green Knight” που γράφτηκε τον 14ο αιώνα.

Ο Lowery εν προκειμένω πέρα από το ότι θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, θα επωμιστεί μεταξύ άλλων και καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού μαζί με τους Toby Halbrooks και James M. Johnston.

Η υπόθεση του έργου, εστιάζει στον ‘Sir Gawain’ έναν ιππότη της Στρογγυλής Τραπέζης του Βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος δέχεται την πρόκληση που θέτει ο ‘Green Knight προκαλώντας οποιονδήποτε πολεμιστή να τον χτυπήσει με το χρυσό του ξίφος με τον όρο σε έναν χρόνο ακριβώς να ανταποδώσει το ίδιο χτύπημα στον αντίπαλό του. Ο ‘Gawain’ προθυμοποιείται να μπει σε αυτό το παιχνίδι και αποκεφαλίζει τον ‘Green Knight’ ο οποίος όλως παραδόξως σηκώνεται κρατώντας στα χέρια του το κεφάλι του και φεύγοντας από το παλάτι υπενθυμίζει στον ‘Gawain’ την συμφωνία τους.