O Jean-Marc Vallée θα κάνει ταινία για τον John Lennon και την Yoko Ono

Το θρυλικό «σκαθάρι» και η αγαπημένη του μούσα θα έχουν την τιμητική τους
25 Οκτωβρίου 2018 15:40
O Jean-Marc Vallée θα κάνει ταινία για τον John Lennon και την Yoko Ono

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Movie Fone, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Big Little Lies) ετοιμάζει φιλμ για την γνωριμία και την σχέση του John Lennon και της Yoko Ono.

Στο εν λόγω εγχείρημα της Universal, το σενάριο θα επιμεληθεί Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody,Theory of Everything) ενώ θα υπάρξει πρόσβαση στην προσωπική συλλογή των τραγουδιών του Lennon. Η ίδια η Yoko Ono στην κινηματογραφική αυτήν βιογραφία θα επωμιστεί καθήκοντα παραγωγού μαζί με τον Michael De Luca (The Social Network,Captain Phillips).

Το όλο concept θα επικεντρωθεί στο πώς διασταυρώθηκαν οι δρόμοι του ζευγαριού τέλη του 1960 όταν ακόμη ο διάσημος αυτός καλλιτέχνης ήταν μέλος των Beatles. Στη συνέχεια η Ono έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ακολουθήσει δική του solo καριέρα. Μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσουμε θεματικές όπως την τότε ενεργό συμμετοχή τους σε ακτιβιστικές δράσεις εναντίον του πολέμου στο Vietnam, τα σκαμπανεβάσματα στην σχέση τους έως την ημέρα που συνέβη η δολοφονία του αλησμόνητου αυτού μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Να σημειωθεί ότι το ατιτλοφόρητο ακόμη project δεν θα εντρυφήσει στον θάνατο του Lennon, αλλά στην κοινή του πορεία με την Ono και στην επιρροή που άσκησαν ως πρότυπα στην νεολαία και το ρεύμα εκείνου του καιρού.