Η Marvel "χρυσώνει" την Scarlett Johansson για το Black Widow

Κατάφερε να έχει ίσο μισθό με τους συμπρωταγωνιστές της 
12 Οκτωβρίου 2018 08:58
Η Marvel

Το πρόβλημα με την άνιση πληρωμή μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Χόλιγουντ αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της βιομηχανίας. Για την περίπτωση της Scarlett Johansson αυτό δεν θα αποτελεί πλέον έγνοια μιας και για την πρώτη της solo ταινία, το Black Widow θα ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα. Όπως πληροφορήθηκε το The Hollywood Reporter για τον ρόλο της  στο επερχόμενο ομώνυμο φιλμ θα λάβει αμοιβή ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, όσο δηλαδή έβγαλαν οι Chris Evans και Chris Hemsworth ξεχωριστά, υποδυόμενοι τους Captain America και Thor στο πρόσφατο Avengers: Infinity War

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το ίδιο ποσό πληρώθηκαν οι Thor και Captain America στις τελευταίες solo ταινίες τους, τα Thor: Ragnarok και Captain America: Civil War αντίστοιχα. Υπάρχουν και μερικές ιδιάζουσες περιπτώσεις, όπως αυτή του Robert Downey Jr. ο οποίος για το πρώτο Iron Man το 2008 έλαβε μόλις $500.000, με την εμφάνιση του στο πρώτο Avengers να αμείβεται με $50 εκατομμύρια, σε αντίθεση με την Johansson που έλαβε επταψήφιο νούμερο. 

Και ο Chadwick Boseman για το Black Panther έλαβε επταψήφιο μισθό, με τις διάφορες πηγές να αναφέρουν ότι έφτασε τα $2 εκ. και πως θα αυξηθεί σημαντικά για το sequel. Η Brie Larson, που αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στο Marvel Cinematic Universe θα πληρωθεί περί τα $5 εκατομμύρια για το Captain Marvel.

Παρόλα αυτά η πολιτική της Marvel λέει ότι δεν αποκαλύπτει ποτέ αυτά τα ποσά δημοσίως, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας να απαντάει στο παραπάνω δημοσίευμα του THR λέγοντας ότι αμφισβητεί την ακρίβεια των ποσών, εμμένοντας στην πολιτική για τα συμβόλαια της.