Star Wars: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Kathleen Kennedy από τη Disney

Θα παραμείνει για τα επόμενα 3 χρόνια πρόεδρος της Lucasfilm
01 Οκτωβρίου 2018 15:37
Star Wars: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Kathleen Kennedy από τη Disney

Ενάντια σε κάθε φήμη που ακουγόταν για το μέλλον της ηγεσίας της Lucasfilm και κατά συνέπεια του Star Wars franchise ήρθε η ανακοίνωση ότι η Kathleen Kennedy θα παραμείνει πρόεδρος της εταιρίας. Τα νέα βγήκαν μέσω του αποκλειστικού ρεπορτάζ του THR, το οποίο μετέδωσε ότι η Kennedy θα συνεχίσει να έχει τα ηνία του Star Wars για τα επόμενα τρία χρόνια, σε μια αναπάντεχη κίνηση που δείχνει ότι η ανώτερη διοίκηση της Disney δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της.

Πρόκειται άλλωστε για το άτομο που ηγήθηκε της τεράστιας προσπάθειας της επιστροφής του Πολέμου των Άστρων στο προσκήνιο στην μετά-George Lucas εποχή, καταφέρνοντας να φέρει πάνω από $4.5 δισεκατομμύρια στα ταμεία με τέσσερις Star Wars ταινίες στο ενεργητικό της μέχρι στιγμής. Όλα αυτά χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα επιπλέον δις που έφτασαν στα ταμεία της Disney από τα merchandise που πωλήθηκαν από το 2015 μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι συνάντησε αρκετές φουρτούνες το καράβι της Kennedy, μιας και χρειάστηκε να αντικαταστήσει τους σκηνοθέτες των δύο "A Star Wars Story" ταινιών. Στην πρόσφατη περίπτωση του Solo, οι Chris Lord και Phil Miller αντικαταστάθηκαν από τον Ron Howard, έχοντας γυρίσει ένα μεγάλο μέρος του φιλμ, ενώ η ταινία αποτέλεσε κιόλας μιας εισπρακτική αποτυχία στο box office με μόλις $392 εκ. εισπράξεις παγκοσμίως -συγκριτικά όλες οι άλλες ταινίες έφεραν έσοδα άνω του $1 δις. Επίσης, στην περίπτωση του Rogue One, η ταινία ολοκληρώθηκε από τον Tony Gilroy, με τον σκηνοθέτη Gareth Edwards να παραμένει στα credits της. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Episode IX, το οποίο αρχικά είχε αναλάβει ο Colin Trevorrow αλλά εν τέλει απολύθηκε, με τον J.J. Abrams να επιστρέφει για να ολοκληρώσει την τριλογία που ο ίδιος ξεκίνησε. 

Κανείς δεν περίμενε ότι η Kennedy θα συνέχιζε στην ηγεσία της Lucasfilm μετά την αποτυχία του Solo στο box office και τον βαθύ διχασμό που έφερε στους fans το Star Wars: The Last Jedi για τις σεναριακές επιλογές του, παρά το γεγονός ότι λατρεύτηκε από τους κριτικούς. Για τον λόγο αυτό, πρόσφατα, ο CEO της Disney, Bob Iger, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωση στον ρυθμό που βγαίνουν τα επόμενα κεφάλαια του Star Wars. 

Πέραν του Star Wars: Episode IX (Δεκέμβριος 2019) δεν υπάρχει καμιά άλλη ταινία στο πρόγραμμα, ωστόσο αναπτύσσονται δύο νέες τριλογίες ταινιών, μια από τους δημιουργούς του Game of Thrones, D.B. Weiss και David Benioff, αλλά και μία από τον Rian Johnson