Kursk trailer: Ο Matthias Schoenaerts καταδύεται με υποβρύχιο στην άβυσσο του ωκεανού

Υπό τις οδηγίες του Thomas Vinterberg, σκηνοθέτη του "The Hunt"
07 Σεπτεμβρίου 2018 17:47
Kursk trailer: Ο Matthias Schoenaerts καταδύεται με υποβρύχιο στην άβυσσο του ωκεανού

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε νέο trailer για το επερχόμενο δυνατό δράμα επιβίωσης Kursk του υποψήφιου για Όσκαρ, Thomas Vinterberg (The Hunt, The Celebration ).

Ο κινηματογραφιστής αυτός μαζί  με τον Lars Von Trier αποτελεί συνιδρυτή του Δόγματος 95, και από την μέχρι τώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι είναι ένας έμπειρος δημιουργός στον χώρο της 7ης Τέχνης. Η καινούργια του δουλειά εμπνέεται από την αληθινή ιστορία καταστροφής του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου “Kursk” συνδυάζοντας ιστορικές αναφορές, καθώς επίσης το στοιχείο του ηρωισμού και του τρόμου. Το εν λόγω φιλμ εποχής θα μπορούσε να περιγραφεί ως έναν συγκινητικός φόρος τιμής στα θύματα του συγκεκριμένου ατυχούς γεγονότος. Σε κεντρικές ερμηνείες βλέπουμε τον Matthias Schoenaerts (Rust and Bone, A Bigger Splash) και την Léa Seydoux (Blue is the Warmest Color, Spectre).

Η υπόθεση της ταινίας τοποθετείται χρονικά τον Αύγουστο του 2000, όταν το K-141 Kursk προχώρησε στην πρώτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική άσκηση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με την όλη αποστολή να περιλαμβάνει επιπλέον τέσσερα επιθετικά καταδυτικά σκάφη και την ναυαρχίδα τους, το καταδρομικό ‘Πέτρος ο Μέγας’, με συνοδεία ακόμη μίας μικρότερης νηοπομπής. Το υποβρύχιο βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς στις 12 Αυγούστου μαζί με όλα τα μέλη του πληρώματος του, όταν ανατινάχθηκε μία από τις ελαττωματικά κατασκευασμένες τορπίλες υπεροξειδίου του υδρογόνου, Τύπου 65. Καπετάνιος τότε ήταν ο υποπλοίαρχος Mikhail Kalekov (Schoenaerts), ένας αφοσιωμένος αξιωματικός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Η σύζυγος (Seydoux), και ο γιος του πληροφορήθηκαν ότι ο ίδιος και οι άνδρες του υπηρέτησαν με γενναιότητα την πατρίδα τους μέχρι τις τελευταίες τους στιγμές. Μετά από μία ανεπιτυχή της προσπάθεια, η Ρωσία συναίνεσε τελικά αν και καθυστερημένα στην προσφερόμενη βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νορβηγία. Η πρώτη χώρα στις 19 Αυγούστου απέστειλε στην περιοχή το βρετανικό υποβρύχιο διάσωσης LR5, και η δεύτερη  έσπευσε εκεί με επαγγελματίες δύτες, με το πλοίο Seaway Eagle. Ύστερα από πέντε ημέρες και έχοντας σημειωθεί δύο ακόμη εκρήξεις, τα σωστικά συνεργεία ανακοίνωσαν πως δεν βρέθηκαν επιζώντες κάτι που επιβεβαίωσαν σύντομα και οι ρωσικές δυνάμεις.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Colin Firth, Max Von Sydow, και ο πρόωρα χαμένος πρωταγωνιστής της σουηδικής αστυνομικής τριλογίας The Girl with the Dragon Tattoo, Michael Nyqvist.

Το Kursk θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα στο  Φεστιβάλ του Τορόντο και ειδικότερα στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019 ενώ απομένει να οριστεί και η ημερομηνία για την ευρύτερη διανομή του στο σινεμά. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: