What You Gonna Do When The World’s On Fire? trailer: Εσύ τι πιστεύεις για την ένοπλη βία;

Ο Roberto Minervini χτυπάει στα ίσια τον ρατσισμό και την αυθαιρεσία των αρχών
06 Σεπτεμβρίου 2018 09:56
What You Gonna Do When The World’s On Fire? trailer: Εσύ τι πιστεύεις για την ένοπλη βία;

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το What You Gonna Do When The World’s On Fire?, το σύγχρονο κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ του Roberto Minervini (The Other Side, Low Tide) το οποίο θέτει ακανθώδη ερωτήματα και προβληματισμούς όσον αφορά το ζήτημα της οπλοκατοχής, της εγκληματικότητας και των διακρίσεων στην Αμερική του σήμερα.

Μεταξύ άλλων όμως το όλο εγχείρημα εστιάζει στην έλλειψη δικαιοσύνης και στην κατάχρηση της εξουσίας από μεριάς εκπροσώπων του Νόμου που συχνά επιβάλλονται δια της βίας απέναντι σε έγχρωμους πολίτες, καταφεύγοντας σε ακραίες ενέργειες που οδηγούν ακόμη και σε έναν βάναυσο θάνατο. Επιπλέον, με μία βουτιά στην νεότερη αμερικανική ιστορία, γίνεται  λόγος για το ποιες ιστορικές συγκυρίες και ποιοι παράγοντες ήταν αυτοί που συνετέλεσαν για την συγκρότηση του κινήματος των «Μαύρων Πανθήρων» και την εξέλιξη του στις μέρες μας.

Η υπόθεση του What You Gonna Do When The World’s On Fire? έχει να κάνει με το καλοκαίρι του 2017, όταν μία σειρά από φρικώδεις δολοφονίες Αφροαμερικανών από ένοπλους αστυνομικούς προκάλεσε σοκ και φρίκη σε όλη την χώρα. Οι «Μαύροι Πάνθηρες» με αφορμή τους απάνθρωπους αυτούς φόνους αρχίζουν να προετοιμάζονται για μία συντονισμένη κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι σε όσες διακρίσεις, στερεότυπα και ανισότητες εξακολουθούν να διαιωνίζονται εις βάρους τους και μάλιστα από όργανα της τάξης που πολλές φορές εξαπολύουν άδικες επιθέσεις οι οποίες έχουν ακόμη και την μοιραία, θλιβερή έκβαση εγκλημάτων μίσους.  Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό trailer: