Ο O’Shea Jackson Jr. αποτελεί πια μέλος του cast του "Just Mercy"

Υπέγραψε και επίσημα για το δικαστικό δράμα της Warner Bros.
20 Αυγούστου 2018 09:09
Ο O’Shea Jackson Jr. αποτελεί πια μέλος του cast του

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, ο O’ Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton) πλέον συγκαταλέγεται στο επιτελείο των ηθοποιών του επερχόμενου δικαστικού δράματος Just Mercy σε παραγωγή της Warner Bros. Pictures.

Με βάση και αντίστοιχη αναφορά του THR, στο cast έχουν προσχωρήσει ήδη οι: Michael B. Jordan (Black Panther, Creed II), η βραβευμένη από την Ακαδημία, Brie Larson (Room) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, Jamie Fox (Ray, Django Unchained, Baby Driver).

Πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του συγγραφέα, κοινωνικού ακτιβιστή και δικηγόρου Bryan Stevenson ο οποίος έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για την ενεργοποίησή του και τις διαθρωτικές αλλαγές που έχει καταφέρει στον τομέα των νομικών μεταρρυθμίσεων για ζητήματα νεανικής παραβατικότητας και επανένταξης αλλά και για θέματα υπεράσπισης ευπαθών μειονοτήτων και ομάδων.

Το βιβλίο εστιάζει ειδικότερα στο έργο του Stevenson (Jordan), του διεθνώς αναγνωρισμένου συνηγόρου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς μας εξιστορεί την εμπειρία που αποκόμισε από μία υπόθεση που ανέλαβε για την υπεράσπιση κάποιου που αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της θανατική ποινής. Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία δίκαιης απονομής του Νόμου, λύτρωσης και ελέους έναντι ενός διεφθαρμένου δικαστικού συστήματος που αρκετές φορές στοχοποιούσε φτωχούς, και τασσόταν περισσότερο υπέρ της καταστολής του εγκλήματος με μη αναστρέψιμο και απάνθρωπο τρόπο παρά υπέρ του ελέγχου και του ορθού σωφρονισμού του κατηγορουμένου.

Στην καρέκλα της σκηνοθεσίας του Just Mercy θα καθίσει ο Destin Cretton (Short Term 12, The Glass Castle). Την προσαρμογή του σεναρίου θα επιμεληθούν από κοινού οι Cretton και Andrew Lanham.