ROMA: Το πρώτο trailer του νέου δράματος του Alfonso Cuarón έφτασε

Και μας διηγείται μία συγκινητική ιστορία σε ασπρόμαυρους τόνους με φόντο το Μεξικό
17 Αυγούστου 2018 14:31
ROMA: Το πρώτο trailer του νέου δράματος του Alfonso Cuarón έφτασε

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το ROMA, το επερχόμενο ιστορικό δράμα του δις βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Alfonso Cuarón (Gravity), που μας παρουσιάζει μία υποβλητική ασπρόμαυρη κινηματογραφική μυθοπλασία.

Ο ταλαντούχος Μεξικανός δημιουργός απ’ ό,τι φαίνεται εξακολουθεί με στιβαρά βήματα να χαράσσει την δική του επιτυχημένη πορεία στον χώρο της 7ης Τέχνης, με κάποιες από τις δουλειές του όπως το Y Tu Mamá También, το Children of Men και το Harry Potter and the Prisoner of Azkaban να αποτελούν ορόσημα στην καριέρα του πέρα από την βράβευσή του από την Ακαδημία το 2014.

Στο νέο του φιλμ το οποίο και αποτελεί την πρώτη του συνεργασία με το Netflix, ο Cuarón μας αφηγείται μία ταραχώδη χρονιά στη ζωή διαφόρων νοικοκυριών της μεσαίας τάξης κατά την δεκαετία του 1970 στο Μεξικό. Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης εμπνέεται από τις γυναίκες της παιδικής του ηλικίας αφιερώνοντας μία ιδιαίτερη ωδή στο μητριαρχικό στοιχείο που έπλασε τον κόσμο του. Πρόκειται για μία διαυγή, γνήσια και γεμάτη αμεσότητα απεικόνιση της περιόδου εκείνης της οποίας το πορτρέτο σκιαγραφείται ρεαλιστικά αποτυπώνοντας το κοινωνικό και πολιτικό της περικείμενο με επίκεντρό μία οικογένεια η οποία προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες της σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται.

Το ROMA θα ανοίξει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και θα κάνει και ένα πέρασμα και από το Φεστιβάλ του Τορόντο, πραγματοποιώντας ορισμένες ειδικές προβολές πριν βγει στην streaming πλατφόρμα του Netflix τέλη αυτού του έτους. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: