Roma: O Alfonso Cuarón δίνει ένα πρώτο teaser trailer για τη νέα του ταινία

Έρχεται ένα ιδιαίτερα προσωπικό project από τον οσκαρικό σκηνοθέτη του Gravity
27 Ιουλίου 2018 16:58
Roma: O Alfonso Cuarón δίνει ένα πρώτο teaser trailer για τη νέα του ταινία

Το επόμενο μεγάλο project του Alfonso Cuarón αποκαλύφθηκε καθώς, μέσω του Netflix, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα πρώτο σύντομο teaser trailer. Ο λόγος για το Roma, τη νέα του του ταινία, η οποία παίρνει το όνομα της από μια γειτονιά της μεσαίας τάξης στην Πόλη του Μεξικού και ακολουθεί την ταραχώδη ζωή μιας τέτοιας οικογένειας τη δεκαετία του '70. 

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται βέβαια στο πρώτο αφηρημένο teaser παρακάτω που δείχνει έναν δρόμο να καθαρίζεται.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του Gravity και του Children of Men επιχειρεί να μεταφέρει ένα ιδιαίτερα προσωπικό project στην μεγάλη οθόνη, όπως ο ίδιος λέει στο IndieWire

Το 90% των σκηνών που αναπαρίστανται στο φιλμ είναι σκηνές μέσα από τις μνήμες μου. Κάποιες φορές απευθείας και άλλες φορές λίγο πιο έμμεσα. Είναι μια περίοδος που με στιγμάτισε, αλλά και μια περίοδο που στιγμάτισε μια ολόκληρη χώρα. Ήταν το ξεκίνημα μιας μακράς μεταρρύθμισης για το Μεξικό. 

Επίσης, εξήγησε τους λόγους που ενώ γύρισε την ταινία σε 65mm φιλμ και με Dolby Atmos ήχο, επέλεξε το Netflix για τη διανομή της ταινίας, αντί για την παραδοσιακή στις κινηματογραφικές αίθουσες:

Έπρεπε να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Για μένα, όταν το Netflix μας πρότεινε την ιδέα, η ταινία ήταν πολύ ενδόμυχη για μένα και ήμουν πραγματικά ανήσυχος για το ότι δεν θα φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό γινόταν. Και δεν μιλάω εμπορικά αλλά να διασφαλίσω τη μακροζωία της ταινίας. Φτάνουμε στα τέλη Ιουλίου και είμαι ευγνώμον μέχρι τώρα με τον τρόπο που το Netflix το διαχειρίζεται και το πάθος τους για την ταινία. 

Το Roma θα παίξει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στο Toronto International Film Festival και στο New York Film Festival, ενώ θα κυκλοφορήσει στο Netflix και τους κινηματογράφους  αργότερα μέσα στη χρονιά.