Κατεδαφίστηκε ο "Ουρανοξύστης" του Dwayne Johnson στο box office

Τον νίκησε το "Ξενοδοχείο Τεράτων 3"
16 Ιουλίου 2018 19:04
Κατεδαφίστηκε ο

Η νεότερη ταινία του Dwayne Johnson, με τίτλο Skyscraper, πάτωσε στο αμερικάνικο box office σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις πρώτες μέρες προβολής του. Το φιλμ δράσης του Rawson Marshall Thurber φαίνεται πως δεν αρκεί μόνο ένας "The Rock" για να φέρει την άνοιξη, καθώς η γιγαντιαία εμπορικότητα του ηθοποιού δεν ήταν αρκετή για να φέρει τον κόσμο στην ταινία και να κάνει ένα επιτυχημένο, βάσει των προσδοκιών της ντεμπούτο. 

Έτσι, λοιπόν, ο Ουρανοξύστης του The Rock κατεδαφίστηκε από το ντεμπούτο του κιόλας, φτάνοντας την 3η θέση του box office με $25.4, πίσω από το Ant-Man and the Wasp ($29.5 εκ.) και το Hotel Transylvania 3 (Ξενοδοχείο για Τέρατα 3) το οποίο άγγιξε την πρώτη θέση με $44.1 εκατομμύρια. 

Η εμπορική αποτυχία του Skyscraper οφείλεται σύμφωνα με τους αναλυτές στο γεγονός πως ήδη αυτή η χρονιά βγήκαν αρκετές ταινίες με τον Johnson, όπως τα Jumanji: Welcome to the Jungle και Rampage. Επίσης, οι προβλέψεις δεν ήταν τόσο αισιόδοξες αφού αναμενόταν να κλείσει το πρώτο του ΣΚ με περίπου 35-40 εκ. δολάρια στα ταμεία της, ενώ και οι κριτικοί τη βρήκαν σαν μια αναμάσηση του πρώτου Die Hard του 1988. Για την ιστορία το budget της ταινίας κόστισε περί τα $125 εκατομμύρια και δεδομένου της μέχρι στιγμής πορείας δύσκολα θα βγάλει αρκετά παραπάνω χρήματα πέραν του να καλύψει τα κόστη της.