Captain Marvel: Για πρώτη φορά γυναίκα συνθέτρια στη μουσική του MCU

Και αυτήν είναι η Pinar Toprak
17 Ιουνίου 2018 13:42
Captain Marvel: Για πρώτη φορά γυναίκα συνθέτρια στη μουσική του MCU

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Pinar Toprak επιστρατεύτηκε από την Marvel Studios για το score του Captain Marvel, όντας έτσι η πρώτη γυναίκα μουσικοσυνθέτης σε action ταινία της εταιρείας.

Η Toprak, έχει επιμεληθεί την μουσική του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite ενώ είναι εξοικειωμένη και με το να ενορχηστρώνει θέματα που αφορούν comic μυθοπλασίες. Έχει γράψει άλλωστε κομμάτια του Justice League, αλλά και το soundtrack του Krypton, δηλαδή της prequel σειράς του Syfy που αφορά την προϊστορία του Οίκου του ‘Superman’. Η ίδια έκανε μία ανάρτηση στο  Instagram δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι απίστευτη τιμή να αποτελέσω μέρος του σύμπαντος της Marvel. Τόσες πολλές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μου. Και το κυριότερη είναι η ευγνωμοσύνη».

Στο εν λόγω φιλμ της Anna Boden και του Ryan Fleck πρωταγωνιστεί η Brie Larson ως η ομώνυμη ηρωίδα της Marvel, με τους Jude Law, Ben Mendelsohn, Gemma Chan και την Annette Bening να την πλαισιώνουν υποκριτικά. Οι Djimon Hounsou και Lee Pace επιστρέφουν στους γνώριμους τους ρόλους από το Guardians of the Galaxy, ενώ ο Clark Gregg (ως Agent Coulson) και ο Samuel L. Jackson (ως Nick Fury) θα υποδυθούν τις νεότερες εκδοχές των χαρακτήρων που ενσαρκώνουν στο MCU.

Η πρεμιέρα του Captain Marvel έχει δρομολογηθεί στις Η.Π.Α. για τις 8 Μαρτίου του 2019.