Το Solo: A Star Wars Story είναι η πιο ακριβή παραγωγή του franchise!

Κόστισε περισσότερο από το The Force Awakens!
23 Μαΐου 2018 20:00
Το Solo: A Star Wars Story είναι η πιο ακριβή παραγωγή του franchise!

Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη πως μετά από τόσες περιπέτειες και αναποδιές στην παραγωγή της, το Solo: A Star Wars Story να είναι μια από τις ακριβότερες του franchise. Βέβαια, η περίπτωση του Solo είναι ιδιάζουσα μιας και μόλις μετά από τέσσερις μήνες γυρισμάτων και με τα γυρίσματα να είναι λίγο πριν το τέλος τους, οι σκηνοθέτες Phil Lord και Chris Miller απολύθηκαν από τη Lucasfilm εξαιτίας δημιουργικών διαφορών και αντικαταστάθηκαν άρον-άρον από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, Ron Howard. 

Έχοντας λάβει το δύσκολο έργο του να ολοκληρώσει μια ταινία που είχε γυριστεί αρκετά άναρχα σε σχέση με αυτό που ήθελε η Lucasfilm, αυτό οδήγησε σε εκτενή reshoots. Τα επιπρόσθετα γυρίσματα του Solo δεν τελείωσαν μέχρι τον Οκτώβριο και υπολογίζονται ότι απαρτίζουν πλέον το 70-80% της ταινίας

Εξαιτίας του όλου δράματος που προκλήθηκε και όπως διαβάζουμε στο Variety, το budget του Solo κόστισε πάνω από $250 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνάει με άνεση το The Force Awakens, που μέχρι σήμερα αποτελούσε την πιο ακριβή παραγωγή στο σύμπαν του Star Wars με budge που υπολογίζεται στα $245 εκατομμύρια. Ενδεικτικά, το Rogue One που και αυτό υπέστη reshoots κόστισε εν τέλει γύρω στα $200 εκ. ενώ  αυτό του πρόσφατου The Last Jedi έφτασε τα $217 εκατομμύρια. 

Προφανώς, τα αρχικά πλάνα της Lucasfilm ήθελαν το Solo να είναι μια μικρότερης κλίμακας και παραγωγής Star Wars ταινία από το συνηθισμένο, που δυστυχώς το κόστος της διπλασιάστηκε στην πορεία. Λέγεται πως στις αρχές η ταινία θα κόστιζε γύρω στα $125 εκατομμύρια. Σαφώς, τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα στην περίπτωση της Disney και για αυτό η Kathleen Kennedy πήρε τη δύσκολη απόφαση να τραβήξει τόσους πόρους ώστε το ποιοτικό αποτέλεσμα της ταινίας να είναι αντάξιο του θρυλικού franchise. 

Το Solo: A Star Wars Story αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου του 2018.