The Lighthouse: Αυτή είναι η νέα ταινία τρόμου του Robert Eggers

Η φρίκη αποτυπωμένη σε ασπρόμαυρους τόνους από τον δημιουργό του ‘The Witch’
15 Μαΐου 2018 19:28
The Lighthouse: Αυτή είναι η νέα ταινία τρόμου του Robert Eggers

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του IndieWire, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Robert Eggers, δημιουργός του The Witch ετοιμάζει το The Lighthouse, μία καινούργια κινηματογραφική μυθοπλασία τρόμου, η οποία αυτή την φορά θα είναι ασπρόμαυρη. Η Louise Ford, υπεύθυνη του μοντάζ (Thoroughbreds, Don’t Breathe) και συνεργάτης του εν λόγω σκηνοθέτη δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο project: «Το ‘The Lighthouse’ τοποθετείται στο 1890, και κάνουμε τα γυρίσματα ενός ασπρόμαυρου φιλμ 35mm, σχεδόν ανήκουστο στις μέρες μας. Οι περισσότερες ασπρόμαυρες ταινίες γυρίζονται έγχρωμες και στη συνέχεια μετατρέπονται μέσω επεξεργασίας σε ασπρόμαυρες. Οι λήψεις της ημέρας φαντάζουν όμορφες. Είναι πολύ συναρπαστικό!».

Και αφού ο Eggers με το The Witch έκανε το ντεμπούτο του στην καρδία του φολκλορικού τρόμου, τώρα πια με το The Lighthouse ελπίζει να μας μεταφέρει σε μονοπάτια του φανταστικού και συγκεκριμένα στον κόσμο παλιών θαλάσσιων μύθων. Ήδη ως πρωταγωνιστές έχουν επιστρατευτεί ο Robert Pattinson και ο Willem Dafoe, ενώ την διανομή του φιλμ ανέλαβε η A24, με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας να εκφράζει τα εξής:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με τον Rob Eggers, έναν πραγματικό οραματιστή και από τους μεγάλους κινηματογραφιστές της γενιάς του. Αυτό το νέο σενάριο μας συνεπήρε - δημιουργεί ένα εντελώς μοναδικό και φιλόδοξο σύμπαν και καταφέρνει με κάποιον τρόπο να γίνει τρομακτικό, αγωνιώδες, θαυμάσιο και όμορφο, όλα αυτά μαζί ταυτόχρονα».