Margot Kidder: Έφυγε από τη ζωή η πρώτη "Lois Lane"

Έγινε γνωστή δίπλα στον αυθεντικό Superman του Christopher Reeve
14 Μαΐου 2018 19:00
Margot Kidder: Έφυγε από τη ζωή η πρώτη

Η ηθοποιός Margot Kidder έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών την περασμένη Κυριακή από άγνωστα στοιχεία μέχρι στιγμής, όπως διαβάζουμε στo NY Times. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια πολλών ταινιών της δεκαετίας του '70 και του '80, όπως το Amityville Horror, αλλά κυρίως έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό για τον εμβληματικό ρόλο της ως η πρώτη Lois Lane της μεγάλης οθόνης στην τριλογία του Superman, πλάι στον Christopher Reeve. 

Ήταν μια από τις πιο διάσημες και εμπορικές σταρ επι δύο δεκαετίες έχοντας συμπρωταγωνιστήσει σε ταινίες μαζί με τον Christopher Walken στο Shoot the Sun Down,  τον Gene Wilder στο Quackser Fortune Has a Cousin in the Bronx, τον Robert Redford στο The Great Waldo Pepper και άλλους.

Η Kidder έπασχε από διπολική διαταραχή και έμεινε άστεγη το 1996, μετά από ένα επεισόδιο όπου κατέρρευσε δημοσίως. Το 2006 και όντας 10 χρόνια χωρίς κανένα καταθλιπτικό επεισόδιο, βγήκε για να υποστηρίξει τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και όσους ταλαιπωρούνται από αυτές. Αποτέλεσε επίσης μια μαχητική ακτιβίστρια ενάντια στον πόλεμο και την μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ έφτασε σε σημείο να συλληφθεί το 2011 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στη Ουάσινγκτον. 

Tags: