Third Kind: Trailer για την post-apocalyptic ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη

Το φιλμ του συμμετέχει στην αντίστοιχη κατηγορία του φετινού Φεστιβάλ των Καννών
08 Μαΐου 2018 15:37
Third Kind: Trailer για την post-apocalyptic ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη

Κυκλοφόρησε το trailer του Third Kind, της μεταποκαλυπτικής ταινίας μικρού μήκους που φέρει την υπογραφή του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη (Casus Belli, Τίτλοι Τέλους, 8η Ήπειρος) και η οποία θα διαγωνιστεί μέσα στα πλαίσια του 71ου Φεστιβάλ Καννών, κάνοντας το ντεμπούτο της στην 57η Εβδομάδα Κριτικής. Η προβολή της συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί για τις 12 και στις 14 Μαΐου του 2018. Πρόκειται για την τέταρτη του δημιουργία σύντομης διάρκειας, ενώ έχει ενορχηστρώσει και την δράση της ταινίας μεγάλου μήκους, Interruption. Το καινούργιο project του Γιώργου Ζώη αποτελεί μία παραγωγή της Salaud Morisset.

Η υπόθεση του εν λόγω φιλμ αφορά μία φουτουριστικά δυσοίωνη εκδοχή για το μέλλον της Γης η οποία έχει ερημώσει, ενώ η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει ένα άλλο φιλόξενο σπίτι ερευνώντας την επιφάνεια κάποιου άλλου πλανήτη. Τρεις αρχαιολόγοι θα γυρίσουν λοιπόν, πίσω στην Γη ώστε να ανιχνεύσουν από πού προέρχεται ένα περίεργο σήμα που λαμβάνουν από εκεί.  

Ο δημιουργός του συγκεκριμένου κινηματογραφικού εγχειρήματος  εμπνεύστηκε το όλο concept από τις παρατημένες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στο Ελληνικό, έπειτα από την εκκένωση του χώρου στην οποία εξαναγκάστηκαν οι πρόσφυγες στις 2 Ιουνίου του 2017 ενώ είχαν βρει προσωρινά καταφύγιο στο μέρος εκείνο. Κατά τα λεγόμενά του «Ήταν σαν να εξαφανίστηκε ένας πολιτισμός από την μια ημέρα στην άλλη και τα ίχνη του να είναι τα μόνα που απέμειναν στην Γη».

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό trailer του Third Kind: