To ‘The Long Walk’ του Stephen King θα γίνει ταινία

Τη μεταφορά του βιβλίου ανέλαβε η New Line Cinema
26 Απριλίου 2018 11:00
To ‘The Long Walk’ του Stephen King θα γίνει ταινία

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, έπειτα και από την περσινή εισπρακτική επιτυχία του reboot του IT η οποία ανήλθε στα $700 εκατομμύρια, η New Line Cinema αποφάσισε να ‘ξεψαχνίσει’ λίγο ακόμη την βιβλιοθήκη του Stephen King μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη και το The Long Walk.

Τα τελευταία δύο χρόνια ομολογουμένως και τα μυθιστορήματα αυτού του διάσημου παραμυθά τρόμου, δίνουν και παίρνουν όσον αφορά τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές τους διασκευές. Έτσι λοιπόν, και το παραπάνω βιβλίο το οποίο γράφτηκε γύρω στο 1966-67 αλλά δεν εκδόθηκε πριν το 1979, πήρε το πράσινο φως για να ζωντανέψει μέσω της 7ης Τέχνης. Δεν επρόκειτο για το πρώτο έργο του King όμως ήταν αυτό που κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο του συγγραφέα ως ‘Richard Bachman’.

Η όλη πλοκή εστιάζει σε μία ομάδα εφήβων που διαγωνίζονται σε μία δυστοπική φουτουριστική εκδοχή της Αμερικής, όπου πρέπει δώσουν το παρών σε έναν αμείλικτο αγώνα, υποχρεωμένοι να ενεργήσουν υπό συγκεκριμένους όρους και κανόνες μέχρις ότου αναδειχθεί μονάχα ένας ως νικητής.

Την προσαρμογή του σεναρίου έχει αναλάβει ο James Vanderbilt (Zodiac, The Amazing Spider-Man), ο οποίος το 2015 σκηνοθέτησε το δράμα Truth, και εδώ θα ασκεί και καθήκοντα παραγωγού.

Πίσω από την χρηματοδότηση του project του The Long Walk θα βρίσκονται επίσης οι Bradley Fischer και William Sherak μέσω της εταιρείας τους, Mythology Entertainment.