MINDHUNTER S2: O David Fincher επιστρέφει στην καρέκλα της σκηνοθεσίας

Μαζί του θα συνεργαστούν επίσης οι Andrew Dominik και Carl Franklin
20 Απριλίου 2018 18:07
MINDHUNTER S2: O David Fincher επιστρέφει στην καρέκλα της σκηνοθεσίας

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του IndieWire, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο David Fincher επανέρχεται δριμύτερος για να ενορχηστρώσει την δράση του 2ου κύκλου του επιτυχημένου αστυνομικού δράματος του Netflix, Mindhunter. Στην πλοκή της σειράς πλέον θα προστεθεί και η διάπραξη των φρικιαστικών δολοφονιών στις οποίες προέβη ο Wayne Williams από το 1979 έως το 1981, αυτόχθων κάτοικος της Antlanta, αφαιρώντας την ζωή 28 ατόμων, ενώ καταδικάστηκε δις ισόβια. Τα θύματα του ήταν κατά κύριο λόγο ανήλικα παιδιά και έφηβοι, αλλά και δύο ενήλικες, όλοι αφρο-αμερικανικής καταγωγής, ενώ η υπόθεσή του έγινε γνωστή και ως «Atlanta Child Murders».

Ο ίδιος ο Fincher δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Την επόμενη χρονιά θα δούμε τις δολοφονίες των παιδιών στην Ατλάντα, έτσι θα έχουμε πολύ περισσότερη αφρo-αμερικανική μουσική που θα είναι ωραία. Η μουσική θα εξελιχθεί. Σκοπός είναι να υποστηρίξει ό, τι συμβαίνει με το σόου όπως αυτό αναπτύσσεται ραγδαία βάσει και της εποχής που παρουσιάζεται».

Ο Fincher (Zodiac, Se7en, Gone Girl), ο οποίος μεταξύ άλλων συντονίζει και τις διαδικασίες εξωτερικής παραγωγής, θα κρατήσει και πάλι την κλακέτα του σκηνοθέτη όπως έκανε και για δύο επεισόδια της πρώτης χρονιάς του σόου. Οπότε η πρεμιέρα και ο επίλογος της 2ης σεζόν θα φέρουν και πάλι την υπογραφή του. Θα ενώσει μάλιστα τις δυνάμεις του και με τους συναδέλφους του, Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James, One More Time with Feeling, Killing Them Softly) και Carl Franklin (13 Reasons Why, The Leftovers, House of Cards). Με βάση και σχετικές αναφορές του The Playlist, ο νέος κύκλος θα απαρτίζεται από οκτώ επεισόδια συνολικά, δηλαδή δύο λιγότερα απ’ ό,τι στην 1η σεζόν. Ως πρωταγωνιστές επιστρέφουν ξανά οι Jonathan Groff, Holt McCallany, και η Anna Torv.

Το MINDHUNTER Season 2 πιθανόν να ανοίξει προς τα τέλη της χρονιάς ή νωρίς το 2019 στο Netflix. Πέρυσι ρόλο εξωτερικού παραγωγού της εν λόγω αστυνομικής μυθοπλασίας είχε αναλάβει και η Charlize Theron μαζί με τον Fincher, ο οποίος πια αναμένεται να δώσει για ακόμη μία φορά το έναυσμα έναρξης των γυρισμάτων τέλος αυτού του μήνα ή αρχές του Μαΐου.