Η Margaret Atwood λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου είχε κάτι από το ‘Star Wars’

Κατά την συγγραφέα του ‘The Handmaid’s Tale’ οι τρομοκράτες από εκεί εμπνεύστηκαν
12 Απριλίου 2018 10:30
Η Margaret Atwood λέει ότι η 11η Σεπτεμβρίου είχε κάτι από το ‘Star Wars’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, η Margaret Atwood, δηλαδή η συγγραφέας του The Handmaid’s Tale’ έκανε λόγο για το ότι η ιδέα της 11ης Σεπτεμβρίου μπορεί και να προέρχεται από το Star Wars.

Η παραπάνω περίεργα δυσοίωνη εκδοχή που έδωσε η λογοτέχνης για το ότι η ζωή μιμείται με τέτοιον τρόπο την Τέχνη, γνωστοποιήθηκε σε συνέντευξή της στο Variety. Η Atwood αιτιολόγησε αυτήν της την πεποίθηση βασιζόμενη στο ότι η pop κουλτούρα έχει ασκήσει καταλυτική επιρροή σε πολλές πτυχές του ανθρώπινου γίγνεσθαι, και επικαλέστηκε ως παράδειγμα το ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το 2001 είχαν πολλά στοιχεία από την ανθολογία του Star Wars.

Ο δημοσιογράφος θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για ένα σχόλιό της μεταξύ σοβαρού και αστείου, την ξαναρώτησε αν όντως πιστεύει κάτι τέτοιο και η ίδια το επιβεβαίωσε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θυμάσαι το πρώτο (χτύπημα), που δύο τύποι πετούν το αεροσκάφος και στη συνέχεια το ανατινάζουν; Η μόνη διαφορά είναι ότι στο ‘Star Wars’, την γλιτώνουν! Αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, προσέλαβαν έναν σωρό σεναριογράφους του Hollywood για να τους πουν πώς θα μπορούσε να πάει η ιστορία έπειτα. Οι σεναριογράφοι της επιστημονικής φαντασίας είναι πολύ καλοί σε τέτοια πράγματα, στο να διαβλέπουν μελλοντικά γεγονότα».

Η Atwood παραλλήλισε λοιπόν, τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους με τα τεκταινόμενα της ταινίας Star Wars: Episode IV - A New Hope όπου ο Luke Skywalker και οι υπόλοιποι της Αντίστασης, επιτίθενται στον πλανήτη του Darth Vader, το Death Star, προκαλώντας του ανεπανόρθωτο πλήγμα. Η μόνη διαφορά όπως είπε και η ίδια είναι ότι στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν θανατηφόρο για τους επιτιθέμενους ενώ στην δεύτερη όχι.

Οπωσδήποτε δεν είναι η πρώτη φορά που η Atwood, μοιράζεται με το κοινό μία τόσο τραβηγμένη θεωρία. Πάντως δείχνει αμετακίνητη στην γνώμη της. Εσείς θα το είχατε σκεφτεί ποτέ έτσι;