Ο Denis Villeneuve θέλει το DUNE να έχει τουλάχιστον ένα sequel

Ο διάσημος δημιουργός θα μας ταξιδέψει σε ένα μοναδικό sci-fi σύμπαν
12 Μαρτίου 2018 13:03
Ο Denis Villeneuve θέλει το DUNE να έχει τουλάχιστον ένα sequel

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Nerdist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο καταξιωμένος δημιουργός Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners, Incendies, Polytechnique) αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει τουλάχιστον δύο ακόμη φιλμ που θα ενταχθούν στο αφήγημα του Dune στην μεγάλη οθόνη.

Μετά το Arrival και το Blade Runner 2049, δηλαδή τις δύο πιο πρόσφατες δουλειές του πάνω στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, ο ίδιος ενδιαφέρεται να καταπιαστεί και με την κινηματογραφική μυθοπλασία του Dune. Το εν λόγω γεγονός επιβεβαίωσε αυτή τη βδομάδα και μέσα από συνέντευξή του στο ‘Rendez-Vous du Cinema Québécois’, όπου ανακοίνωσε ότι η διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Frank Herbert «πιθανόν να πάρει δύο χρόνια για να γυριστεί» και στόχος είναι «να κάνω δύο φιλμ, ίσως και περισσότερα».

Ο Villeneuve δεν θα είναι φυσικά ο πρώτος σκηνοθέτης που θα ασχοληθεί με την μεταφορά της συγκεκριμένης σειράς των έξι βιβλίων του παραπάνω δημοφιλούς συγγραφέα, η οποία ξεκίνησε την έκδοσή της το 1965. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο David Lynch το 1984 είχε ενορχηστρώσει την δράση της αντίστοιχης ταινίας Dune όπου πρωταγωνίστησε τότε ο Kyle MacLachlan (Twin Peaks).

Οπωσδήποτε πάντως, ο Denis Villeneuve έχει την σκηνοθετική μανιέρα που αποτελεί σήμα-κατατεθέν του και διαθέτει την δυνατότητα να μπολιάζει πολύ επιδέξια την ανθρώπινη ουσία στις πολυεπίπεδες σε νοήματα ιστορίες του. Θα μπορούσε λοιπόν, στην εκδοχή που θα επιμεληθεί εκείνος για το Dune να φτιάξει μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο έναν ακόμη δυστοπικά φουτουριστικό κόσμο με την δική του ξεχωριστή ταυτότητα και πνοή.