Ορίστηκε η πρεμιέρα για το ιστορικό δράμα "Sweet Country"

Η Samuel Goldwyn Films ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία
08 Μαρτίου 2018 06:14
Ορίστηκε η πρεμιέρα για το ιστορικό δράμα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline, κυκλοφόρησε η είδηση ότι οριστικοποιήθηκε από την Samuel Goldwyn Films, η ημερομηνία κατά την οποία θα κάνει το ντεμπούτο της η ταινία Sweet Country, ένα ιστορικό δράμα που έρχεται από την Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη μυθοπλασία που φέρει και χαρακτηριστικά western, ταυτόχρονα επικεντρώνεται και στον θεσμό της δουλείας, ενώ πρόκειται να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. στις 6 Απριλίου του 2018.

Η ιστορία τοποθετείται χωρικά και χρονικά στην Αυστραλία του 1929, όταν ο Sam Kelly (Hamilton Morris), ένας μεσήλικας Αβορίγινας εκδιώκεται από τον τόπο του αφού πάει να αμυνθεί απέναντι σ’ έναν βετεράνο πολέμου που αποπειράται να τον βλάψει. Τον καταδιώκουν λοιπόν ως δολοφόνο και ο λευκός άνδρας που τον κυνηγάει υποχρεωμένος εκ των συνθηκών πρέπει τώρα να μπει στην φυλή απ’ την οποία κατάγεται ο φυγάς του,  χωρίς όμως να τον καταλάβουν ώστε να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Την σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο Warwick Thornton. Το φιλμ αυτό διακρίθηκε πέρυσι στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ της Βενετίας αποσπώντας το βραβείο Special Jury Prize, αλλά κέρδισε και το Platform prize στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Toronto.

Το cast του Sweet Country απαρτίζουν οι: Sam Neill, Bryan Brown, Hamilton Morris, και ο Ewen Leslie.