Verónica: Η νέα φρικιαστική horror ταινία από τον δημιουργό του REC

"Η πιο τρομακτική ταινία" με 100% αξιολόγηση στο Rotten Tomatoes
01 Μαρτίου 2018 17:47
Verónica: Η νέα φρικιαστική horror ταινία από τον δημιουργό του REC

Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε στο Netflix ο κόσμος και οι κριτικοί μιλούν έντονα για το Veronica. Ο λόγος για τη νέα horror ταινία ισπανικής παραγωγής του σκηνοθέτη Paco Plaza, τον οποίο πολλοί γνωρίζετε από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το franchise του REC που ξεκίνησε ο ίδιος το 2007. Η πλοκή ασχολείται με τη νεαρή Βερόνικα, η οποία αναλαμβάνει, μετά το θάνατο του πατέρα της, να μεγαλώσει τα μικρότερα αδέρφια, όσο η μητέρα της απουσιάζει λόγω της δουλειάς.

Ένα βράδυ μαζί με τους συγγενείς της παίζει με ένα επιτραπέζιο Ouija κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, προσπαθώντας να ξυπνήσουν το πνεύμα ενός νεκορύ φίλου τους. Άμα παίζεις με τη φωτιά όμως ως συνήθως θα συμβούν άσχημα πράγματα για αυτό και κατά λάθος καλούν το πνεύμα του νεκρού πατέρα τους και μαζί του κάτι διαβολικό...

Η υπόθεση της βασίζεται σε αληθινή ιστορία από το αστυνομικό αρχείο των τοπικών αρχών της Μαδρίτης, η οποία συνέβη στις αρχές του '90. Το φιλμ του Plaza απόλαυσε θετικότατες κριτικές στο Toronto International Film Festival, απέσπασε 7 υποψηφιότητες στα βραβεία Goya και αυτή τη στιγμή στο Rotten Tomatoes έχει 100% αξιολόγηση, κάτι το οποίο δεν το βλέπουμε συχνά. Ήδη την ονομάζουν ως μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών, τόσο που αρκετοί κλείνουν την ταινία κατά τη διάρκεια της, μη μπορώντας να την παρακολουθήσουν. 

Εμείς, πάντως σας παραθέτουμε το trailer του Veronica για να το δείτε, μιας και είναι διαθέσιμο στο ελληνικό Netflix