Οι "Τρεις Πινακίδες" εμπνέουν εκστρατεία κατά της οπλοκατοχής στην Φλόριντα

Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη
19 Φεβρουαρίου 2018 01:53
Οι

Σε μια από τις περιπτώσεις όπου "η ζωή μιμείται την τέχνη" περιγράφεται η παρακάτω είδηση, που έρχεται στον απόηχο του τραγικού μακελειού στη Φλόριντα, όπου ένας νεαρός άνοιξε πυρ στο Λύκειο Marjory Stoneman του Parkland, σκοτώνοντας 17 μαθητές. Η ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri έχει να κάνει με τον άλυτο φόνο μιας νεαρής κοπέλας και τον αγώνα της μητέρας της, που την υποδύεται με μένος η Francis McDormand, να βρει τους ενόχους πίσω από την υπόθεση καθώς ποτέ κανείς ύποπτος δεν συνελήφθη. Η Mildred αποφασίζει πως για να κάνει την διαμαρτυρία της εμφανή, νοικιάζει τρεις τεράστιες πορτοκαλί πινακίδες έξω από την πόλη της. Σε αυτές αναγράφει με μεγάλα μαύρα γράμματα απευθυνόμενη στον αρχηγό της αστυνομίας, τρεις ωμά αληθινές προτάσεις:

Raped While Dying (Βιάστηκε όσο πέθαινε). And Still No Arrests? (Kαι ακόμη καμία σύλληψη;). How Come, Chief Willoughby? (Πως και έτσι, Αρχηγέ;)

Η ταινία του Martin McDonagh ενέπνευσε ολόκληρη διαμαρτυρία κατά της οπλοκατοχής στο Miami, καθώς ένα γκρουπ διαδηλωτών του διαδικτυακού κινήματος ακτιβιστών, Avaaz, για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο φλέγον θέμα, επέλεξε να μιμηθεί την πράξη της Mildred, με την ανάλογη τροποποίηση, δίνοντάς της μια πιο πολιτική χροιά. Έτσι, νοίκιασε τρία φορτηγά, τα πάρκαρε κοντά στο γραφείο του γερουσιαστή Marco Rubio στο Doral της Florida και το καθένα είχε το εξής μήνυμα. 

Στα Ελληνικά οι πινακίδες έγραφαν:

Σφαγιάστηκαν στο Σχολείο τους. Και Ακόμη Δεν Υπάρχει Έλεγχος Όπλων; Πως και έτσι, Μάρκο Ρούμπιο;

Να σημειωθεί πως ο κ. Rubio, σύμφωνα με την επικεφαλής των διαδηλωτών της Avaaz, είναι "γνωστός για την χαλαρότητά του στους νόμους οπλοκατοχής" και κατατάσσεται ως "ένας από τους υψηλότερους αποδέκτες των συνεισφορών του NRA, έχοντας λάβει μάλιστα και Α+ αξιολόγηση." Το γραφείο Τύπου του Rubio δε δέχθηκε να σχολιάσει το συμβάν.