Star Wars Episode IX: Ο art director του Blade Runner 2049 στο φιλμ του Abrams

Το ρεζουμέ του Paul Inglis είναι εντυπωσιακό
14 Φεβρουαρίου 2018 19:16
Star Wars Episode IX: Ο art director του Blade Runner 2049 στο φιλμ του Abrams

Αν για κάτι δεν υπάρχει αμφιβολία ανάμεσα στους Star Wars fans είναι πως το The Last Jedi αποτέλεσε ένα κεφάλαιο με εικαστικό και σκηνικά που έκοψαν την ανάσα, τόσο όμορφα, που άνετα θα μπορούσαν να κοσμήσουν το δωμάτιο σαν αφίσες ή κάδρα και σίγουρα πήγαν πολλά βήματα μπροστά τον οπτικό τομέα του franchise. Ο J.J. Abrams, που εργάζεται πυρετωδώς για το Episode IX, προσέλαβε στην ομάδα του τον Paul Inglis ως art director της ταινίας που θα κλείσει την Sequel Τριλογία.

Το όνομα του μπορεί να μη σας λέει τίποτα αλλά το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και άξιο για να ηγηθεί του εικαστικού ενός τόσο σοβαρού project. Ο Inglis ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία του φανταχτερού, γεμάτο neon, κόσμου του Blade Runner 2049, ενώ είναι υπεύθυνος για την 1η σεζόν του Game of Thrones, το Skyfall, το Children of Men του Alfonso Cuaron, αλλά και το Prometheus του Ridley Scott.

Ξεκάθαρα, ειδικεύεται στο χτίσιμο κόσμων και όπως φαίνεται ο Abrams θέλει να μας πάει σε κάτι εξίσου φρέσκο, πιθανώς σε νέους πλανήτες και κόσμους, καθώς η Rey θα πρέπει να δημιουργήσει το νέο Jedi Order. Αυτό ίσως και να είναι η απάντηση σε όσους φοβούνται ότι η Lucasfilm θα ακολουθήσει τον ασφαλή δρόμο για το Episode 9, μετά τα όσα αρνητικά σχόλια άκουσε για το The Last Jedi του Rian Johnson. 

Το Star Wars: Episode IX αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου του 2019.