Blade Runner 2049: Η απογοητευτική πορεία του κόστισε την υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας

Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της, Denis Villeneuve
26 Ιανουαρίου 2018 17:14
Blade Runner 2049: Η απογοητευτική πορεία του κόστισε την υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας

Για πολλούς θεωρείται δικαίως η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Το τολμηρό sequel του Blade Runner ήταν ένα απίθανο εγχείρημο εν έτει 2017, δεδομένου της κατάστασης του σινεμά και των blockbusters, με τον Denis Villeneuve να φέρνει εις πέρας την άψογη σκηνοθεσία της θρυλικής sci-fi ταινίας. Οι κριτικοί γενικώς το λάτρεψαν, όμως το ακριβώς αντίθετο αποδείχθηκε με την εμπορική του πορεία, η οποία, αν λάβουμε υπόψιν το μέγεθος της παραγωγής θα λέγαμε ότι πάτωσε, μιας και έχασε γύρω στα $80 εκατομμύρια. 

Ο Villeneuve συζήτησε με το CBC News τις υπψοηφιότητες που έλαβε το Blade Runner 2049 και πιστεύει πως τα μετριότατα νούμερα του στο box office του κόστισαν την υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία στα φετινά Oscars: 

Είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για μια ταινία που δεν τα πήγε καλά στο box office στις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβει υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία.

Μάλιστα, θέλησε να εκθειάσει και το ομολογουμένως εκπληκτικό soundtrack της ταινίας, διότι απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίστηκε όσο ήθελε:

Θεωρώ πως αυτό που έκαναν οι συνθέτες Hans Zimmer και Benjamin Wallfisch για την ταινία, το score της, ήταν μακράν ένα από τα καλύτερα φέτος.

Υπάρχει η αίσθηση πως η πολύ μακρά διάρκεια, η έλλειψη κλασικών action set-pieces και το ιδιαίτερα ακριβό budget για τη συνέχεια μιας cult ταινίας, αποτέλεσαν οι λόγοι για την εμπορική αποτυχία του. Ο Villeneuve από την άλλη έχει ήδη αρκετά σημαντικά projects στα χέρια του, όπως τη νεά κινηματογραφική μεταφορά του Dune και την R-rated αναβίωση της Cleopatra. 

Τέλος, παρά τις ιδέες του Ridley Scott για μια συνέχεια του Blade Runner 2049 φαίνεται πως αυτή θα είναι η τελευταία ταινία τη σειράς, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.