Το πρώτο teaser για το Fahrenheit 451 είναι σκέτη φωτιά!

Το νέο sci-fi φιλμ του HBO κάνει στάχτη ό,τι εικάζαμε μέχρι τώρα για το μέλλον
16 Ιανουαρίου 2018 16:02
Το πρώτο teaser για το Fahrenheit 451 είναι σκέτη φωτιά!

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, βγήκε το πρώτο trailer για την ανερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του HBO με τίτλο Fahrenheit 451, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ray Bradbury.

Το σενάριο καθώς και την σκηνοθεσία του εν λόγω φιλμ επιμελήθηκε ο Ramin Bahrani (99 Homes), με τον Amir Naderi να συνυπογράφει τους διαλόγους. Η παραπάνω επιστημονικής φαντασίας μυθοπλασία είχε διασκευαστεί ξανά σε ταινία το 1966 από τον François Truffaut, με τους Oskar Werner και Cyril Cusack να αναλαμβάνουν κεντρικούς ρόλους.

Μετά από πενήντα περίπου χρόνια λοιπόν, θα δούμε να ξαναζωντανεύει μία δυστοπικά φουτουριστική εκδοχή για το μέλλον του πλανήτη μας. Εν προκειμένω, πρωταγωνιστούν ο Michael B. Jordan ως ο πυροσβέστης Guy Montag και ο Michael Shannon ως το αφεντικό του, ο αρχηγός Beatty που με τυφλό μίσος καταστρέφει κάθε έντυπη απόδειξη επιστημονικής και λογοτεχνικής πραγματείας. Ο νεαρός άνδρας ο οποίος έχει επιφορτιστεί με καθήκον του την καύση βιβλίων, αρχίζει να προβληματίζεται και να αναθεωρεί για το κατά πόσο θεμιτό και αναγκαίο είναι αυτό που του έχει ανατεθεί ώστε βαθμιαία να συντελείται η ολική μεταστροφή του. Στην αλλαγή αυτή καθοριστικό ρόλο θα παίξει η γνωριμία του με ένα κορίτσι. Έκτοτε επαναστατεί ενάντια στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων  και θα προσπαθήσει να διασώσει από τον σκοταδισμό κάθε μορφή γνώσης που έχει απομείνει μέχρι τώρα ανέπαφη.

Το project αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2018. Το cast συμπληρώνουν: Sofia Boutella, Laura Harrier, Keir Dullea, Martin Donovan, Grace Lynn Kung, και η Jane Moffatt. Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό trailer για το Fahrenheit 451: