H Cate Blanchett στον ρόλο της Πρόεδρου του Φεστιβάλ των Καννών 2018

Η δις βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός θα ηγηθεί της 71ης διοργάνωσης
04 Ιανουαρίου 2018 16:00
H Cate Blanchett στον ρόλο της Πρόεδρου του Φεστιβάλ των Καννών 2018

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η αυστραλιανής καταγωγής επιτυχημένη ηθοποιός Cate Blanchett πρόκειται να είναι η επικεφαλής της 71ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου του 2018.

Η Cate Blanchett έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο της Ακαδημίας (The Aviator, Blue Jasmine), ενώ η έφεσή της στην υποκριτική αποδεδειγμένα την έχει αναγάγει δικαίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος. Φέτος, λοιπόν, θα είναι εκείνη που θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα στους διαγωνιζόμενους που θα νικήσουν στον καθιερωμένο κινηματογραφικό θεσμό των Καννών.

Όταν γνωστοποιήθηκε η εν λόγω ανακοίνωση, η Blanchett που θα είναι η δωδέκατη κατά σειρά γυναίκα η οποία θα επωμιστεί τα αντίστοιχα καθήκοντα, απάντησε: «Έχω βρεθεί στις Κάννες με πολλές εμφανίσεις: ως ηθοποιός, παραγωγός, στο τμήμα της αγοράς, στην σφαίρα των γκαλά, στο διαγωνιστικό (κομμάτι), αλλά ποτέ αποκλειστικά για την καθαρή ευχαρίστηση του να παρακολουθήσω την αφθονία των ταινιών που φιλοξενεί το μεγάλο αυτό φεστιβάλ».

Ακολουθώντας τα βήματα του περσινού Προέδρου, του σκηνοθέτη Pedro Almodóvar, θα ηγηθεί ενός τόσο ξεχωριστού δρώμενου, προσθέτοντας ακόμη μία αξιομνημόνευτη εμπειρία στην καριέρα της στον χώρο της 7ης Τέχνης.

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών Pierre Lescure και ο γενικός διευθυντής προγράμματος Thierry Frémaux, εξέφρασαν την χαρά τους σχετικά με το όλο γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 «Είμαστε περιχαρείς που καλώς ορίζουμε μία τόσο σπάνια και μοναδική καλλιτέχνη, της οποίας το ταλέντο και τα πιστεύω εμπλουτίζουν την οθόνη και τη σκηνή. Οι συζητήσεις μας αυτό το φθινόπωρο, μας λένε ότι θα είναι μία Πρόεδρος αφοσιωμένη στις δεσμεύσεις της, μία γυναίκα με πάθος και ένας θεατής με μεγάλη καρδιά».