The Last Jedi: Ο Mark Hamill δεν χώνεψε καθόλου αυτόν τον Luke Skywalker

Μια ακόμη πτυχή που δίχασε τους fans του Star Wars
22 Δεκεμβρίου 2017 19:17
The Last Jedi: Ο Mark Hamill δεν χώνεψε καθόλου αυτόν τον Luke Skywalker

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!

.

.


Παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία και την άκρως θετική αποδοχή από τους κριτικούς, το Star Wars: The Last Jedi δίχασε σε σημαντικό βαθμό τους Star Wars fans. Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες κατά μια μερίδα fans επιλογή του σκηνοθέτη Rian Johnson ήταν το story arc του Luke και ο τρόπος που πέθανε στο τέλος της ταινίας. Ο ίδιος ο Mark Hamill που υποδύεται τον εμβληματικό χαρακτήρα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την τροπή που πήρε ο Luke στη νέα τριλογία και ιδιαίτερα με τον τρόπο που ενεργεί στο Episode VIII.

O Hamill τώρα που αρκετός κόσμος έχει δει την ταινία, μπόρεσε να μιλήσει πιο ελεύθερα για το τι πιστεύει ο ίδιος για τον ρόλο που τον ξέρουμε και είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη (καταγράφηκε αρχικά από το κανάλι Jar Jar Abrams):

Είπα στον Rian, "Οι Jedi δεν τα παρατάνε". Θέλω να πω, ακόμα κι αν είχε κάποιο πρόβλημα, θα χρειαζόταν ίσως ένα χρόνο για να προσπαθήσει να ανασυγκροτηθεί. Αλλά αν έκανε κάποιο λάθος, θα προσπαθούσε να το κάνει σωστά. Έτσι, εκεί ακριβώς είχαμε μια θεμελιώδη δαιφωνία, αλλά δεν είναι πια η δική μου ιστορία. Είναι η ιστορία κάποιου άλλου και ο Rian με χρειάστηκε να είμαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να καταστήσω το τέλος αποτελεσματικό... Αυτή είναι η ουσία του προβλήματός μου. Ο Luke δεν θα το έλεγε ποτέ το "σου ζητώ συγγνώμη". Λοιπόν, σε αυτή την έκδοση, βλέπετε ότι μιλάω για το Star Wars του George Lucas. Αυτή είναι η επόμενη γενιά Star Wars, οπότε σχεδόν έπρεπε να σκεφτώ τον Luke ως άλλο χαρακτήρα. Ίσως είναι ο "Jake" Skywalker. Δεν είναι ο δικός μου Luke Skywalker, αλλά έπρεπε να κάνω αυτό που ήθελε ο Rian να κάνω γιατί εξυπηρετεί καλά την ιστορία.

Έχουν ενδιαφέρον τα λόγια του μιας και αντικατοπτρίζουν τη φωνή αρκετών Star Wars fans εκεί έξω. Παρόλα αυτά είναι ένας ηθοποιός και έπρεπε να κάνει τη δουλειά που του έχουν αναθέσει παρά τα συναισθήματα που τρέφει για τον λατρεμένο αυτό χαρακτήρα. Φαίνεται, όμως, πως ο Hamill δεν έχει συμβιβαστεί ακόμη με τον θάνατο του Luke του.

Εσάς ποια είναι η άποψη σας για το πως το χειρίστηκε το The Last Jedi τον "θάνατο" του Luke;