Star Wars: Ανακοινώθηκε νέα τριλογία δια χειρός Rian Johnson

Για πρώτη φορά χωρίς επίκεντρο τους Skywalkers 
10 Νοεμβρίου 2017 13:55
Star Wars: Ανακοινώθηκε νέα τριλογία δια χειρός Rian Johnson

Από το πουθενά, η Lucasfilm γνωστοποίησε το μέλλον των ταινιών του Star Wars, δίνοντας μπόλικη ελπίδα στους fans πως το franchise θα συνεχίζει να ανανεώνεται. Συγκεκριμένα, η Lucasfilm ανακοίνωσε πως ο σκηνοθέτης του The Last Jedi, Rian Johnson, θα δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια Star Wars τριλογία ταινιών, με την πρώτη εξ αυτών να υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του Ram Bergman. 

Αυτό δείχνει το πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη έχει η Disney στο έργο του Johnson με το The Last Jedi, που τον επέλεξαν ως...Chosen One για την επόμενη μεγάλη τριλογία ταινιών. Το ζουμί της ανακοίνωσης όμως κρύβεται στην εξής φράση:

Θα είναι ξεχωριστή από το Skywalker Saga, με τον Johnson να συστήνει νέους χαρακτήρες από μια γωνιά του γαλαξία που το lore του Star Wars δεν εξερεύνησε ποτέ. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως στη νέα τριλογία δε θα δούμε κανέναν χαρακτήρα από τις Original, Prequel και Sequel τριλογίες και κανέναν από τους Rey, Kylo, Poe, Finn κ.τ.λ. Το franchise θα κινηθεί σε μια εντελώς φρέσκια θεματολογία και η Kathleen Kennedy τόνισε πως δίνεται στον Rian λευκή επιταγή για το τι θα κάνει με τη νέα τριλογία. Βέβαια, με αυτήν την ανακοίνωση λέγεται πως η Lucasfilm θα επαναφέρει lore του Expanded Universe ως canon και έτσι να δούμε ταινίες που θα επικεντρώνονται στο The Old Republic, όπως τα ομώνυμα βιντεοπαιχνίδια. 

Η δήλωση του σκηνοθέτη του Star Wars: The Last Jedi (14 Δεκεμβρίου) μετά την παραπάνω ανακοίνωση:

Λέτε να δούμε κάτι νέο ή την κινηματογραφική μεταφορά της "αρχαίας" περιόδου των Jedi;