Mosaic: Η νέα σειρά του Soderbergh δίνει ενεργό ρόλο στον θεατή

Υποδεχθείτε μία διαφορετική τηλεοπτική αφήγηση από το HBO
09 Νοεμβρίου 2017 14:08
Mosaic: Η νέα σειρά του Soderbergh δίνει ενεργό ρόλο στον θεατή

Το HBO κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το Mosaic του Steven Soderbergh, μία μίνι σειρά που εφαρμόζει έναν ιδιαίτερο τρόπο εξιστόρησης των γεγονότων που πραγματεύεται.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης κατεβάζει μία εφαρμογή χάρη στην οποία στο τέλος της εκάστοτε σκηνής έχει την δυνατότητα να επιλέξει πώς θα συνεχιστεί η πλοκή, ακολουθώντας τις διαφορετικές γωνίες πρόσληψης των τεκταινόμενων έτσι όπως τα βιώνει ο κάθε πρωταγωνιστής. Για παράδειγμα, αφού παρακολουθήσει κανείς τον Garrett Hedlund και την Sharon Stone να αλληλεπιδρούν, μπορεί ο θεατής να διαλέξει από ποια οπτική θέλει να δει την υπόλοιπη δράση να εκτυλίσσεται, μέσω της Stone ή του Hedlund. Η απόφαση επαφίεται στην κρίση του δέκτη ο οποίος μπορεί έπειτα να έρθει και πάλι σε επαφή με το περιεχόμενο του τηλεοπτικού αυτού project, δοκιμάζοντας συνεπώς όποιο πιθανό μονοπάτι ανάπτυξης της εν λόγω μυθοπλασίας επιθυμεί.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη σκηνοθετική πρακτική που επιτρέπει την διαδραστική και την πολύπρισματική  “εξερεύνηση” της ιστορίας μυστηρίου που μας παρουσιάζεται. Ο δημιουργός Soderbergh επιμελήθηκε μαζί και με τον Ed Solomon τον σεναριακό μίτο.

Το cast του Mosaic συμπληρώνουν οι: Frederick Weller, Beau Bridges, Paul Reubens, Jennifer Ferrin, Devin Ratray, Michael Cerveris, James Ransone, Jeremy Bobb, και Maya Kazan.

Προς το παρόν μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή του Mosaic για τα iPhone, iPad και Apple TV. Η τηλεοπτική πρεμιέρα της μίνι-σειράς έχει οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου του 2018.

Παρακάτω ακολουθεί το νέο trailer: