House of Cards: Κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης για τον Kevin Spacey από μέλη της παραγωγής

Και η Scotland Yard στο κατώφλι του βραβευμένου ηθοποιού
03 Νοεμβρίου 2017 15:59
House of Cards: Κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης για τον Kevin Spacey από μέλη της παραγωγής

Ταχύτατα κινούνται οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Kevin Spacey και των σεξουαλικών επιθέσεων του, υπό το φως της άτακτης διακοπής των γυρισμάτων της 6ης σεζόν του House of Cards. Σήμερα, οκτώ εργαζόμενοι της παραγωγής του πολυβραβευμένου House of Cards, μίλησαν στο CNN, καταγγέλλοντας τον δυο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό για επανειλημμένες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μία σεξουαλική επίθεση. 

Τα οκτώ θύματα του Spacey μίλησαν στο CNN ανώνυμα υπό των φόβο επιπτώσεων στη δουλειά τους. Σύμφωνα με τα όσα είπανε, ο Spacey δημιούργησε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον καθ'όλη τη διάρκεια της σειράς -εδώ και πέντε χρόνια δηλαδή- για τους νεαρούς άνδρες της παραγωγής. Οι περιπτώσεις συμπεριλάμβαναν διάφορες απρεπείς χειρονομίες και σχόλια με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Τo Media Rights Council, που θεωρείται υπεύθυνο για τη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, υποστήριξε πως γνώριζε για ένα συμβάν το 2012, το οποίο όμως λύθηκε αμέσως και πρόσθεσε στη δήλωση του: 

Ο κ. Spacey συμμετείχε σε μια εκπαιδευτική διαδικασία και έκτοτε το MRC δεν έχει στην υπόληψη του άλλα παράπονα με την εμπλοκή του κ. Spacey. 

Με τη σειρά του το Netflix, που βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, αναγνώρισε το παραπάνω μεμονωμένο περιστατικό προ 5ετίας. Μάλιστα, ο δικηγόρος του Spacey ανακοίνωσε πως ο πασίγνωστος ηθοποιός θα λάβει σχετική ψυχολογική θεραπεία, ενώ το πρακτορείο του, CAA, και ο εκδότης του διέκοψαν τη συνεργασία τους. Μέσα σε όλα αυτά, φαίνεται πως οδηγούμαστε για ένα οριστικό και άδοξο πρόωρο τέλος για το House of Cards.

Οι κατηγορίες δεν τελειώνουν εδώ και βαθαίνουν. Και αυτό διότι στο κατώφλι της Βρετανικής αστυνομίας και της Scotland Yard βρέθηκε ο Kevin Spacey. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, διεξάγεται έρευνα από το κλιμάκια σεξουαλικών επιθέσεων και παιδικής βίας, όπου ο Spacey λέγεται πως επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν άνδρα το 2008, όσο αυτός ήταν επικεφαλής του Old Vic Theater στο Λονδίνο. 

Το θύμα μίλησε στη Sun και είπε πως τότε ήταν 23 ετών όταν επισκέφθηκε το σπίτι του Spacey για να ζητήσει επαγγελματικές συμβουλές. Οι δυο τους μοιράστηκαν από ένα ποτό και αργότερα λιποθύμησε. Όταν συνήλθε και ξύπνησε βρήκε τον Spacey να κάνει μια συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη, ζητώντας του να σταματήσει και έφυγε άρον-άρον.