Ο Heath Ledger ήθελε να μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου ως Joker

Ζήτησε από τον Christian Bale να τον χτυπήσει δυνατά στ’ αλήθεια
20 Οκτωβρίου 2017 11:03
Ο Heath Ledger ήθελε να μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου ως Joker

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Heath Ledger στο The Dark Knight του Christopher Nolan, όπου υποδύθηκε τον Joker, λαχταρούσε υπέρ του δέοντος να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών για τον  χαρακτήρα που ενσάρκωνε.

Η λαχτάρα του μάλιστα στο να αποδώσει στο 100% την ιδιόμορφη φυσιογνωμία του γνωστού αυτού αντιήρωα, τον έκανε τόσο αποφασισμένο να ξεπεράσει τον εαυτό του ώστε να απευθύνει σαν παράκληση στον συμπρωταγωνιστή του να τον χτυπήσει με δύναμη κάθε άλλο παρά στα ψέματα.

Στο νέο βιβλίο του Joseph McCabe,m το οποίο τιτλοφορείται ως 100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die, ο Bale αποκαλύπτει ότι στην πρώτη σκηνή που γύρισαν με τον Ledger στο δωμάτιο της ανάκρισης, ο Heath τον παρότρυνε τα γρονθοκοπήματά του να είναι όντως αληθινά.

Ο Christian Bale δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ο Heath αγκάλιασε τον ρόλο του. Ακόμη και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του στο μακιγιάζ, έμπαινε στο πετσί. Όταν όμως γυρίζαμε, το απογείωνε και ήταν απίστευτη συντροφιά να τον έχεις τριγύρω. Όπως βλέπετε στην ταινία, ο Batman αρχίζει να χτυπάει τον Joker και να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει να κάνει με έναν συνηθισμένο εχθρό. Όσο περισσότερο υποτίθεται ότι έπρεπε να χτυπάω τον αντίπαλο, τόσο περισσότερο του έκανα το κέφι. Ο Heath συμπεριφερόταν ακριβώς έτσι. Κατά κάποιον τρόπο με προκαλούσε, και ενώ του έλεγα «Ξέρεις ότι δεν είναι ανάγκη να το κάνω στην πραγματικότητα. Μπορεί να βγει εξίσου καλό και χωρίς να το κάνω». Εκείνος μου αντέτεινε «Έλα!Άντε!Συνέχισε!», ενώ χαστούκιζε τον εαυτό του και έπεφτε επάνω στους τεχνητούς τοίχους των σκηνικών οι οποίοι αποκτούσαν ρωγμές από την φόρα με την οποία προσέκρουε. Η αφοσίωσή του υπήρξε απόλυτη”.

Βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αν ο Bale συγκατένευσε στο αίτημα του συναδέλφου του να τον βλάψει σωματικά στην πραγματικότητα, αλλά σίγουρα εκείνες οι στιγμές on camera ομολογουμένως απέπνεαν ιδιαίτερη ένταση όχι μόνο για το εν λόγω δίδυμο αλλά και για τους  θεατές. Το ασυναγώνιστο υποκριτικό ταλέντο του πρόωρα χαμένου Heath Hedger, ο οποίος αγαπήθηκε όσο ποτέ από τον κόσμο, έμελλε να επιβραβευτεί και με το Χρυσό Αγαλματίδιο εκείνη την χρονιά.

Παρακολουθήστε το συναφές απόσπασμα: