Ο Taika Waititi σε συζητήσεις για την live-action Akira ταινία

Θα είναι αυτός ο σκηνοθέτης τελικά;
22 Σεπτεμβρίου 2017 12:48
Ο Taika Waititi σε συζητήσεις για την live-action Akira ταινία

Ο Taika Waititi είναι ένα από τα καυτά ανερχόμενα ονόματα των σκηνοθετών του Hollywood και όχι άδικα μιας και το What We Do in the Shadows και το Hunt for the Wilderpeople έχουν αγαπηθεί από τους κριτικούς, ενώ σύντομα θα δούμε και την δικιά του οπτική γωνιά στις superhero ταινίες με το Thor: Ragnarok της Marvel. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Warner Bros. για να αναλάβει τη σκηνοθεσία του Akira. Τον τελευταίο καιρό το project έχει αναζωπυρωθεί μιας και το όνομα του εξίσου ανερχόμενου και ταλαντούχου Jordan Peele (Get Out) είχε ακουστεί επίσης, μαζί με τους Christopher Nolan και Jordan Peele.

Το Akira θα αφορμάται από την διάσημη anime ταινία των 80s όπου εξιστορείται η περιπέτεια του Shotaro Kaneda, αρχηγού μιας συμμορίας μηχανόβιων που προσπαθεί να βοηθήσει τον φίλο του, Tetsuo Shima, αφότου ήταν θύμα πειραματισμών που μετά από ένα ατύχημα τον αφήνει τραυματισμένο και με υπερδυνάμεις. 

Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο κοντά στο deal είναι οι δύο πλευρές ώστε η κινηματογραφική μεταφορά του Akira να πάρει σάρκα και οστά.