The Nurse: Το ανατριχιαστικό short film στα χνάρια του Conjuring

Διακρίθηκε στο "The Conjuring universe short film contest"
20 Αυγούστου 2017 13:46
The Nurse: Το ανατριχιαστικό short film στα χνάρια του Conjuring

Η ταινία μικρού μήκους The Nurse κερδίζει έδαφος στο σύμπαν του The Conjuring. Σε διαγωνισμό που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα από τον σκηνοθέτη του Annabelle: Creation, τον David F.Sandberg (Lights Out)έλαβαν μέρος φιλόδοξοι δημιουργοί που είχαν την δυνατότητα να πλάσουν μία ιστορία προσανατολισμένη το franchise του Conjuring που ξεκίνησε και συνεχίζει ο James Wan. Η υποβολή των σχετικών concept είχε περιθώριο έως και έναν μήνα. Τα σύντομα αυτά βίντεο που δεν θα υπερέβαιναν σε διάρκεια τα 2', έπρεπε να δίνουν την αίσθηση ότι εντάσσονται ομαλά στην κινηματογραφική μυθοπλασία τρόμου που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον υπερφυσικό κόσμο του Conjuring.

Το βραβείο για το οποίο διαγωνίστηκε το σχετικό πλήθος των συμμετεχόντων ήταν πολλά υποσχόμενο καθώς ο τελικός νικητής θα συναντιόταν στο Hollywood με τον εκπρόσωπο της New Line Cinema αλλά και με τον ίδιο τον Sandberg με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Σίγουρα κάτι τέτοιο σημαίνει πολλά όσον αφορά τις επαγγελματικές προοπτικές που διανοίγονται για τον τυχερό ο οποίος με την βραχυπρόθεσμη ταινία τρόμου του επιχειρεί πια να ανοίξει μία πόρτα στην βιομηχανία του θεάματος, πόσο μάλλον των μεταφυσικών θρίλερ.

Ο διαγωνισμός έληξε, και ανέδειξε ένα ανατριχιαστικά τρομακτικό φιλμ μικρής διάρκειας, εν ονόματι The Nurse. Τη σκηνοθεσία του υπογράφει ο Julian Terry. Ο κεντρικός άξονας του ολιγόλεπτου αυτού έργου περιστρέφεται γύρω από ένα κορίτσι την όραση του οποίου εμποδίσουν προσωρινά κάποιοι επίδεσμοι που είναι τυλιγμένοι γύρω από τα μάτια του. Όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς αυτό δυσκολεύει την μικρή να αποφύγει την μοιραία συνάντηση με μία σκοτεινή δύναμη που είναι ντυμένη ως νοσοκόμα.

Παρά το ότι η σύντομη αυτή παραγωγή γυρίστηκε μόλις σε 4 ημέρες, το αποτέλεσμα δείχνει επαγγελματικά άψογο και φαίνεται να δικαιώνει τον δημιουργό του. Έχει γίνει πολύ αξιόλογη δουλειά όσον αφορά το μακιγιάζ τόσο της ηρωίδας όσο και της υπερφυσικής οντότητας που την στοιχειώνει, ενώ το The Nurse μοιάζει να είναι κομμένο και ραμμένο για το όλο πλαίσιο του The Nun, Annabelle και του The Conjuring.