Ο DiCaprio ξαναζωντανεύει τον Leonardo da Vinci

Ο Leonardo DiCaprio θα αναβιώσει το πρότυπο του “καθολικού” ανθρώπου;
12 Αυγούστου 2017 18:23
Ο DiCaprio ξαναζωντανεύει τον Leonardo da Vinci

Ο Leonardo DiCaprio έχει προταθεί να υποδυθεί τον καλλιτέχνη που δημιούργησε το Μυστικό Δείπνο, την Mona Lisa και άλλα τόσα αριστουργήματα. Ο “καθολικός” άνθρωπος (Ηomo Universalis), δηλαδή το άτομο που συνδύαζε όλα τα ιδανικά της Αναγέννησης, του πνεύματος, των τεχνών και των επιστημών, θα ζωντανέψει πάλι. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι για πολλούς θεωρούνταν πως τα χαρακτηριστικά αυτά κατείχε ο πολυπράγμων Leonardo da Vinci, που θα πάρει ξανά σάρκα και οστά μέσα από την κινηματογραφική βιογραφία για την οποία κονταροχτυπήθηκαν Paramount και Universal.

Κάθε μία από τις εταιρείες αυτές επιδίωξε να αποκτήσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Walter Isaacson, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον βίο, την προσωπικότητα και την δράση του Leonardo da Vinci, με την Paramount να αναδεικνύεται νικήτρια στη δημοπρασία, αγοράζοντας τα διακαιώματα για κάποιο άγνωστο ποσό εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Isaacson είχε γράψει επίσης την βιογραφία του Steve Jobs, η οποία διασκευάστηκε από τον Danny Boyle, με τον Michael Fassbender να μας συστήνεται ως o ιδρυτής της Apple. Ο πρώην συντάκτης του περιοδικού Time έχει παράγει αντίστοιχη δουλειά και για το έργο των Benjamin Franklin και Albert Einstein, και μάλιστα για τον τελευταίο γυρίστηκε η υποψήφια για Emmy σειρά του National Geographic, Genius όπου πρωταγωνιστούσε ο Geoffrey Rush.

Το βιβλίο για τον Da Vinci αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2017 από τους Simon & Schuster.