Ο Hans Zimmer συμμετέχει στο score του Blade Runner 2049

Μαζί με τους Johann Johannsson και Benjamin Wallfisch
31 Ιουλίου 2017 11:46
Ο Hans Zimmer συμμετέχει στο score του Blade Runner 2049

Δύο νέοι συνθέτες εντάσσονται στην ομάδα του Blade Runner 2049 του Denis Villeneuve. Πέρα από τον Johann Johannsson λοιπόν, έρχονται και οι Benjamin Wallfisch (Hidden Figures, It) και Hans Zimmer (Inception, The Dark Knight) για να βοηθήσουν στη δημιουργία του score.

Ο Villeneuve τονίζει πως ο Johannsson δεν εγκαταλείπει το project, απλά θα λάβει βοήθεια από τους άλλους δύο συνθέτες, οι οποίοι προέρχονται από την πρόσφατη συνεργασία τους στο Dunkirk του Christopher Nolan. Ο Johannsson έχει ήδη συνεργαστεί με τον Villeneuve στο Sicario και το Arrival. Η συνεργασία των τριών αυτών  καταξιωμένων συνθετών μας προϊδεάζει για ένα αποτέλεσμα επικών διαστάσεων. Να σημειώσουμε πως ο Villeneuve έχει δηλώσει πως είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει πιστός στο αρχικό score του Blade Runner.

Έχει πολύ χαρακτηριστικό ήχο και είναι πολύ σημαντικό η μουσική του (Blade Runner) 2049 να είναι εμπνευσμένη από τη δουλειά του Vangelis. Είναι δύσκολο να πιάσεις την οπτική του. Έχουμε τους ατμοσφαιρικούς ήχους του Johann που κόβουν την ανάσα, αλλά χρειάζομαι και άλλα πράγματα και ο Hans μας βοήθησε.

Το αποτέλεσμα θα το ακούσουμε στις 5 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες.