Ο Nicholas Hoult θα υποδυθεί τον J.R.R. Tolkien

Σε ένα βιογραφικό φιλμ για τον "Πατέρα του Φανταστικού"
27 Ιουλίου 2017 14:38
Ο Nicholas Hoult θα υποδυθεί τον J.R.R. Tolkien

Σύμφωνα με το Variety, o Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, Warm Bodies, X-Men: First Class/ Days of Future Past/ Apocalypse) βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Fox Searchlight και Chernin Entertainment για να πρωταγωνιστήσει σε μία νέα βιογραφία για τον J.R.R. Tolkien. Η ταινία αυτή θα έχει να κάνει περισσότερο με την νεαρή ηλικία του εμπνευστή της Μέσης Γης και τα γεγονότα που στάθηκαν καθοριστικά για την μοναδική γραφή του. Την νέα αυτή κινηματογραφική αφήγηση που περιστρέφεται γύρω από την απαράμιλλη πένα του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και άλλων βιβλίων του στο είδος της Υψηλής Φαντασίας, θα σκηνοθετήσει ο Dome Karukoski (The House of Dark Butterflies).

Το σενάριο θα επιμεληθούν οι David Gleeson και Stephen Beresford. Η υπόθεση της ταινίας τοποθετείται χρονικά πριν από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε και ο Tolkien κλήθηκε να υπηρετήσει ως στρατιώτης από το 1916 έως 1920. Ο εξαιρετικός αυτός λογοτέχνης  μάγεψε με την γραφή του εκατομμύρια αναγνώστες μέχρι σήμερα.

Το έργο του όμως βρήκε ακόμη μεγαλύτερη απήχηση και σε λάτρεις του κινηματογράφου μετά την κινηματογραφική διασκευή της επικής τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στις αρχές του 21ου αιώνα, δίνοντας την δυνατότητα και στον φιλοθεάμον κοινό να ρίξει μία σύντομη, αλλά καθηλωτική ματιά στο σύμπαν του Tolkien.